fredag 8. april 2016

Abort piller

En abortpille er en pille som brukes for å avbryte et svangerskap, og inngår i medikamentell abort. Normalt brukes to piller , en med mifepriston og en med misoprostol. Hvis du velger å ta medikamentell abort hjemme.


Er du en frisk kvinne og over år, kan du velge å fullføre aborten hjemme dersom svangerskapet har vart mindre enn uker. Abortpille gir kortere ventetid og tidligere aborter.

Nesten alle aborter i Norge i dag tas med piller. Det har gitt kortere venteti tidligere aborter og mulighet for å ta abort hjemme hos seg selv. Rundt prosent av alle norske kvinner vil ta en abort i løpet av sitt liv, og hvert år gjennomføres det 15.


Du kan henvende deg direkte til et sykehus som har abortnemn ta kontakt med fastlegen din, en gynekolog eller en annen lege. Hvorfår fraråder du det? Hva anbefaller du i stedet?


Jeg har også hatt medisinsk abort.

Men jeg aborterete hjemme om natta etter at jeg har tatt en pille som bare skal stoppe videre utvikling av fosteret (som jeg forsto det). Men Norge vil ikke forby den. Den eneste abortpillen som brukes på norske sykehus, har krevd sitt ellevte dødsoffer i utlandet. Rask og trygg netthandel fra Apotek Norges største nettapotek. Bestill fra resept, eller finn produktet her på apotek1.


Vi sender til deg eller apoteket nær deg. Telefonkatalogen for bedrifter og personer samt kart. Abortloven gir deg rett til selv å kreve abort innen utgangen av tolvte uke av svangerskapet.


Du må framsette krav om å få utført abort gjennom en lege, de fleste gjør dette hos fastlegen, men du kan også henvende deg direkte til det sykehuset hvor aborten eventuelt skal gjennomføres. VALG: Å velge abort eller ikke er et vanskelig valg. Da er det godt å ha noen å snakke med. Det er også viktig å kjenne til abortloven, som du kan lese mer om i denne artikkelen.


Mange polske kvinner bestiller abortpiller på internett, blant annet gjennom organisasjonen Women on Web. Rebecca Gomperts i organisasjonen sa til Morgenbladet i et intervju i mars at de mottar. Hei, Jeg tror du blander angrepillen og abortpillen.

Angrepillen kan kun brukes de første timene etter samleie. Du får den på apoteket uten resept, men det er formodentlig for sent nå. Dersom du ønsker å ta abort , kan du ta kontakt med fastlegen din, men en kvinne som er gravid og ønsker å avbryte svangerskapet kan også ta kontakt direkte med et sykehus som har gynekologisk avdeling.


Hvad er medicinsk abort ? Ved den medicinske abort forstår man et medikamentelt indgreb, hvorved en uønsket graviditet afbrydes. Lurte abortpiller i eksen - fikk års fengsel. Mannen ga sin ekskjæreste abortmidler slik at hun mistet barnet sitt. Nå har Sør-Trøndelag tingrett dømt han til seks års fengsel.


Abort er en avbrytelse av svangerskapet. Man skiller mellom spontanabort, også kalt naturlig abort , hvor organismen frastøter fosteret og på den måten avbryter svangerskapet, og fremprovosert abort , hvor man avbryter svangerskapet ved hjelp av legemidler eller kirurgiske inngrep. Medikamentell abort gjennomføres i økende grad hjemme. På selve abortdagen er det normalt å ha en del smerter. Etter aborten er det vanlig å ha en menstruasjonslignende blødning i to til tre uker.


Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. I Sverige har vi fri abort enligt lagen och den som är gravid bestämmer själv om abort. Det finns olika sätt att göra abort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg