fredag 29. april 2016

For lavt stoffskifte

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Lavt stoffskifte (hypotyreose) kan gi en rekke symptomer, blant annet slapphet, depresjon og hukommelsessvikt. Målet med behandlingen er å fjerne symptomer og plager. Jodmangel kan gi struma og lavt stoffskifte. Både operasjoner, stråling og enkelte legemidler kan skade skjoldbruskkjertelen.


Noen ganger er det nødvendig med tester for å utelukke årsaker til sykdommen.

Enkelte kvinner får lavt stoffskifte etter fødselen, men stoffskiftet vil vanligvis normalisere seg igjen etter en tid. Her kan du lese mer utfyllende om lavt stoffskifte (hypotyreose). Truende lavt stoffskifte.


Subklinisk hypotyreose, eller truende lavt stoffskifte , kan være en annen utfordring. Ved lavt stoffskifte vil man ved prøver påvise et høyt nivå av TSH - som er hormonet som stimulerer skjoldkjertelen til å produsere tyroksin, og et lavt nivå av tyroksin. De første symptomene varierer og kommer snikende, og derfor mener Stoffskifteforbundet at det trolig er flere med sykdommen, som ikke har fått diagnosen.


Dette hormonet heter thyroxin. Skjoldbruskkjertelen sitter på halsen.

Sykdommen kan bli alvorlig dersom den ikke behandles. Den kan gi en rekke symptomer. Nyfødte testes for lavt stoffskifte i Norge. Ingvild Portaas hadde lavt stoffskifte og var utbrent.


Dårlig søvn, energien på bånn, smerter i ryggen, stikninger i brystet, en tåkedott i hodet og store premenstruelle smerter var vanlig for henne. Hun spiste seg frisk, ble kvitt alle symptomene og sluttet med medisinen Levaxin. Denne tilstanden kjennetegnes ved at man føler seg trøtt, sliten og slapp, mister hår, og at man også opplever vektoppgang og fedme. For noen år siden fikk jeg konstatert lavt stoffskifte , men det er egentlig først i dag jeg har skjønt at dette har en sammenheng med maten jeg spiser. Man kan kanskje ikke spise på seg lavt stoffskifte , men man kan spise seg friskere eller sykere.


Enkelte kan få redusert førlighet og prikninger i armer og ben. Forstoppelse og oppblåsthet kan utvikle seg i forløpet. Lav blodprosent kan føre til blekhet og slapphet.


Struma kan ramme pasienter med lavt stoffskifte. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen. Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. Kjøp ullgensere for men, norske luer og merino ul gensere for damer og men.


Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt.

Graviditet: Det er av avgjørende betydning for fosteret at morens stoffskifte er normalt under hele graviditeten. For lavt stoffskifte Hva er for lavt stoffskifte ? Det kan gi symptomer som tretthet, tristhet, tørr hud og hårtap. Du kan også ha lavt stoffskifte uten at du legger merke til det. Vi har derfor satt sammen enkle trinn som vil hjelpe deg å øke et lavt stoffskifte. Prøv å gjør disse til en vane, og resultatet vil ikke vente på seg.


LAVT STOFFSKIFTE : Gikk ned kilo etter medisinbytte! De aller fleste med stoffskifteproblemer, blir satt på medisinen Levaxin (syntetisk T4). Men dette fungerer ikke like godt for alle. Anne Marie Rosenvold (45) fra Kristiansand fikk lavt stoffskifte i ung alder, og måtte kjempe en hard kamp med legene for å få bedre medisin.


Alle prosessene i kroppen går langsommere enn normalt. Kroppen går på lavgir. Motsatt, når skjoldbruskkjertelen produserer for mye tyroksin, går kroppen på høygir, og man får høyt stoffskifte (hypertyreose).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg