torsdag 28. mars 2019

Prolaps operasjon

Pasienter med prolaps i ryggen som ikke blir bra av seg selv, har stort utbytte av operasjon. Disse pasientene bør ikke gå for lenge før de får behandling, opplyser ryggkirurgene ved Aleris. De færreste med skiveprolaps trenger operasjon.


Alle med alvorlige symptomer på nerveskade bør opereres akutt, mens noen med sterke langvarige smerter behandles kirurgisk på et senere stadium. Er operasjon farlig? Operasjon av prolaps er en trygg og sikker operasjon.

Risikoen for alvorlige komplikasjoner er under én prosent. I Norge ha vi god kontroll på resultatene etter en operasjon av prolaps. Vi har korte ventetider til både utredning og behandling, slik at du raskt kan få den hjelpen du trenger. Denne tilstanden behøver sjelden operasjon. Før operasjon av prolaps.


En prolaps skal i utgangspunktet ikke opereres. Mange blir bra av seg selv. Det er indikasjon for operasjon når man ikke blir bra etter en periode på et par måneder, eller ved forverring.


Heldigvis blir de fleste bra av seg selv innen seks uker.

For noen er operasjon det riktige. Dette kalles skiveprolaps. Prolaps er ofte svært smertefull.


Man vet ikke med sikkerhet hvorfor den enkelte får prolaps eller forkalkninger i nakken. Det er viktig at du gjør avtale med lege før du stopper å ta disse tablettene. Bruk av andre faste medisiner skal være avklart med fastlegen din i god tid før.


Hvis det er sterke vedvarende smerter og. Utover dette bør operasjon begrenses mest mulig, da langtidsresultatene ikke synes å være bedre enn ovenstående såkalt konservative behandling. Ved habituelt prolaps basert på anamnese, men ikke påvist ved klinisk undersøkelse, må defekografi utføres for verifikasjon av prolapset. Klinikk ved rectumprolaps Minst av pasientene med rectumprolaps er kvinner. Ordet prolaps betyr rett og slett å falle ut av plass.


Ryggsøylen er satt sammen av bruskskiver og knokler og bruskskivene er med på å gjøre ryggsøyla myk. Komplikasjoner du bør kjenne til som kan oppstå ved operasjon for lumbalt prolaps : Blødning i forbindelse med operasjonen eller de første timene etterpå: Ved eventuelle større blødninger må pasienten reopereres før utskrivelse, eller legges inn på offentlig sykehus for videre behandling og observasjon. I alvorlige tilfeller, hvor annen behandling ikke er tilstrekkelig så behandler vi prolaps med operasjon. Finn klinikker, priser og les anmeldelser.


Nakkeprolaps er en smertefull tilstand som skyldes skiveutglidning fra en av mellomvirvelskivene i nakken. Dersom prolapset presser på nervene i halsryggraden, vil du kunne få nakkesmerter som stråler mot skulderen og armen. Nedsatt muskelkraft eller nedsatt følelse i armen kan også forekomme.

Behandling av prolaps i. Ved en ukomplisert nerverotaffeksjon med moderate smerter på grunn av prolaps vil det være aktuelt å ha en observasjonstid på 6-uker før man anbefaler operasjon. Valg av kirurgisk behandling vil være en prosess der beslutningen gjøres gjennom en god dialog mellom pasient og kirurg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg