torsdag 21. mars 2019

Psykisk hjelp

Fastlegen din skal selv prøve å hjelpe deg med lette og moderate lidelser. Ved mildere angst og depresjon skal det først forsøkes med samtalebehandling. Senere kan det bli aktuelt med medisiner, eller du kan bli henvist videre for behandling andre steder. Når du skal be om hjelp hos fastlegen, kan det være lurt å tenke gjennom hva du.


Norges mest besøkte nettsider om psykisk helse. Målsetningen med nettsiden er å gjøre det enklere å lete etter psykisk hjelp , og å spre nyttig informasjon om psykiske vansker og tilgrensende områder. Psykisk helsehjelp for voksne. Det finnes mange tilbud om hjelp hvis du har psykiske vansker. Ta kontakt med kommunen du bor i, fastlegen din eller annet helsepersonell.


Får du hjelp tidlig, er sjansen større for at du blir bedre. En god balanse mellom disse gjør det lettere å mestre hverdagen, på godt og vondt. Pakkeforløp psykisk helse og rus skal sikre helhetlig og forutsigbar hjelp når du mottar behandling i spesialisthelsetjenesten.


Psykisk hjelp

Dette kan du lese mer om ved å trykke her for å laste ned et informasjonsark. Utfyllende informasjon finnes på nettsiden til Helsedirektoratet. For å klare å fungere i hverdagen og leve et normalt liv, kan det være nødvendig med profesjonell hjelp og behandling etter en krise.


Det er ikke alle kriser det er mulig å komme over, men med god hjelp kan man begrense senplagene. Hjelpen kan være profesjonell, det vil si fra leger, psykologer eller andre helsearbeidere. Behandlingen skal redusere symptomene og styrke både funksjonen og livskvaliteten for de som mottar hjelp. Hjelpen skal være lett tilgjengelig, gratis, og det kreves ikke legehenvisning.


Psykisk hjelp

De fleste er drevet av humanitære og frivillige organisasjoner. Vi oppfordrer likevel til samarbeid med fastlege. Rask psykisk helsehjelp er gratis, og du trenger ikke legehenvisning.


Bydel Ullern, Bydel Stovner og Bydel Søndre Nordstrand tilbyr hjelp til deg som er år og eldre. Hvem kan få rask psykisk helsehjelp? Hvis du opplever å ha det vanskelig, er det viktig å tak i problemene så tidlig som mulig. Tønsberg kommune har en rekke tilbud der du kan få hjelp hvis du har det vanskelig eller vil lære hvordan du tar vare på din psykiske helse. Du kan kontakte oss her.


Psykisk hjelp

I øyeblikkelig hjelp -situasjoner hvor det er aktuelt å etablere tvungent psykisk helsevern, kan pasienten mottas på grunnlag av muntlig uttalelse fra lege, under forutsetning av at legeopplysninger vil foreligge skriftlig innen timer etter pasientens ankomst, jf. Du må bo og være folkeregistret i Bydel Frogner. Kognitiv terapi, veiledet selvhjelp og gruppetilbud kan være svært effektfullt.


Fra pilot til tilskuddsordning. Hjelp til Hjelp Nettportal for psykisk helse. Nettside med hensikt å gjøre det enklere å lete etter psykisk helsehjelp.


Du vil normalt få et tilbud innen en til to uker etter henvendelsen. Du finner mer informasjon om Mestringstelefonen her, klikk på Lavterskeltilbud.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg