mandag 11. mars 2019

Veldig sår hals

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Kjapt og lekende lett å booke med.


Bestill nå og betal ved utsjekking. Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar.

Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? Andre årsaker til sår og vond hals. Ifølge Norsk legevaktshåndbok kan en rekke sykdommer være årsaken til sår og vond hals : Kyssesyke, kalles på fagspråket mononukleose. Symptomer kan være slapphet, feber og hodepine, sender halssmerter. Starter ofte med feber, sår hals og svelgesmerter.


I de fleste tilfeller gir plagene seg i løpet av et par dager til en uke. Slimhinnene hovner litt opp og det kan bli vondt å svelge. Sår hals - kjerringråd.

Har du sår hals , kan et kjerringråd være å straks gurgle med kremfløte. Det må være ekte kremfløte, husholdningsfløte duger etter sigende ikke. Kjerringrådet lindrer så godt mot sår hals at det kjennes som om man smører balsam på et brennende sår. Initial slapphet, hodepine og feber, senere halssmerter. Kraftig forstørrede tonsiller med gråhvitt belegg.


Initialt sår hals , svelgsmerter og feber, forstørrede erytematøse tonsiller med pusspropper. Hei, Jeg har de siste dagene hatt en litt sår hals , det har frem til i går ikke plaget meg spesielt mye. I går ble det derimot mye verre og jeg sliter nå med å svelge noe som helst og sove kan jeg jo bare drømme om. Jeg så litt på halsen min og oppdaget at jeg har fått noen kviselignende prikker. Veit det står side opp og side ned på nettet om hva man kan drikke osv.


Problemet mitt er at den er så sår at jeg får hverken spist eller drokket. Væska når en spærre og blir kasta opp igjen. Har noen no råd mot sår hals når man ikke klarer å s. Ofte kan det være kløe i halsen i tillegg. Ofte får man sår hals i forbindelse med en forkjølelse.


Les mer om sår hals. Av og til kan det gå. En sår hals er ofte det første tegnet på en forkjølelse, og ingenting er så kjedelig som å bli sengeliggende med rennende nese og et hode fullt av bomull.

Uansett hva som er årsaken til forkjølelsen din, er det smart å finne noe som hjelper ganske raskt. I og med at plagene har kommet tilbake, og jeg regner med at du har sluttet med Magnesiumtablettene, så er en allergisk reaksjon lite sannsynlig. Pasienter med sår hals skal vanligvis behandles symptomatisk uten antibiotika.


Kaldt, mørkt og vått ute = sår hals. Noen ganger blir det med det, men det kan også være første tegnet på en skikkelig runde med influensa. Halspastiller og nesespray er kanskje det første du tar til når nøden er størst. Du kan få sår hals når som helst. Dette skyldes et virus eller en bakterieinfeksjon av den typen som fører til forkjølelse, influensa, halsbetennelseog kyssesyke.


Det er ikke så veldig lurt. Det kan også skyldes røyking, overdrevet pusting gjennom munnen mens man sover, forurenset luft eller allergier. Jeg var fryktelig dårlig, og lå mye på sofaen.


Jeg frøs, hadde sår hals , var konstant sliten og gikk hele tiden rundt med en følelse av å være fyllesyk. Noen med allergi kan også få sår hals , og da kan det hjelpe med allergimedisiner. Jeg tenker hvertfall dette bør forsøkes, om det ikke allerede er gjort.


Det kan være vanskelig å finne ut akkurat hva man er allergisk mot. Har siden søndags morgen hatt et lite problem. Det startet med at jeg våknet opp med en veldig sår hals den dagen. På mandag har det blitt me. Slim i halsen etter forkjølelse – Økt mengde slim i halsen kan skyldes irritasjonstilstander i svelg eller luftveier.


Det kan komme fra nese, bihuler eller fra bronkien, sier Olav Kåre Refvem, spesialist i lungesykdommer og indremedisin ved LHL-sykehuset i Gardermoen. Bruk også tanntråd eller andre hjelpemidler for å holde det rent mellom tennene. Hvis slimhinnene dine er veldig tørre, så pass på at du ikke lager sår med tannpirkere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg