tirsdag 12. mars 2019

Lavt blodtrykk farlig

De fleste av oss tenker at jo lavere en blodtrykksmåling er, desto bedre er det. Han forteller at lavt blodtrykk også kan forekomme ved graviditet, som bivirkning av enkelte legemidler eller ved akutt og kronisk sykdom. Lavt blodtrykk er oftest ikke tegn på sykdom. Hva er et farlig lavt blodtrykk ? Kan ha mange årsaker. Symptomer: svimmelhet, omtåkethet økende til besvimelse.


Hypotensjon betyr lavt blodtrykk , mens hypertensjon betyr høyt blodtrykk. Hvis du tror du opplever problemer på grunn av lavt blodtrykk , som svimmelhet, er det viktig å oppsøke lege, som du kanskje har en underliggende medisinsk tilstand. Hvis blodtrykket blir for lavt oppstår symptomer som slapphet, svimmelhet og besvimelse. Et vedvarende lavt blodtrykk gir i de fleste tilfeller ingen symptomer, det er en normaltilstand for mange.


Jeg er en kvinne på år med for lavt blodtrykk , noe som er veldig ubehagelig. Det var et lavt blodtrykk , men ikke farlig. Det er dessuten et fenomen som det sjelden sies noe om.


Når overtrykket er under 1kalles det hypotensjon som kan skyldes mange ting. Om blodtrykket synker hurtig bør du derimot være på vakt. Men sjeldent noe alvorlig. Ikke minst om pulsen samtidig øker.


Hvor lavt BT er farlig? Allmennmedisin - Doktoronline. Den medisinske betegnelsen på stillingsbetinget lavt blodtrykk er ortostatisk hypotensjon.


Tilstanden innebærer at blodtrykket reduseres når du reiser deg fra liggende eller sittende og til stående (ortostatisk) stilling. Ortostatisk hypotensjon er et funn, en observasjon som legen gjør, og ikke en. Hvis du har naturlig lavt blodtrykk (som meg bl.a) har man lettere for å besvime, blir svimmel om man reiser seg fort etc.


Det er jo ubehagelig, men ikke farlig om man tar hensyn til det. Dersom man har lavt blodtrykk pga en indre eller ytre blødning er det selvfølgelig farlig -men det blir jo en annen sak. Finn klinikker, priser og les anmeldelser.


Vanligvis gir ikke lavt blodtrykk noen særlige symptomer og plager, men dersom det blir unormalt lavt kan det føre til ustødighet, svimmelhet og besvimelse. Nesten alle vet om faren for høyt blodtrykk. Det som er farlig er lavt blodtrykk hos mennesker og hvilke indikasjoner anses kritiske - ikke alle vet. Imidlertid er lavt blodtrykk (BP) også en risiko for pasientens liv og helse. Redusert BP vurderes, hvis verdi avviker fra normen på nedre side med eller flere prosent.


Dette kan hindre farlig lavt blodtrykk ved keisersnitt. Ny studie viser hva som forhindrer dette best. Har akkurat hatt time hos jordmor, og hun mente at jeg hadde et veldig lavt blodtrykk. Jeg har null peiling på hva som er et normalt blodtrykk , og lurer på om det stemmer at mitt er lavt ? Hva har dere fått målt på kontroll?


For mange kan for lavt blodtryk behandles med simple ændringer i kost og livsstil. Om moren din har hatt hypotensjon, er det sannsynlig at du også vil oppleve det. Siden lavt blodtrykk ofte ikke gir velkjente symptomer, blir det sjeldent behandlet. Med blodtrykket mener vi som regel det arterielle blodtrykket , altså det blodtrykket som måles i arteriene (pulsårene).


Blodtrykket angis med to tall atskilt av en skråstrek.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg