mandag 11. mars 2019

Høyt blodtrykk stress

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Doe de Pijntest Online en Ontvang Advies van onze Specialist Dr. Andullatietherapie vermindert pijn bij van personen met Chronische klachten.


Høyt blodtrykk heter hypertensjon på det medisinske fagspråket. I Norge har rundt av den voksne befolkningen høyt blodtrykk.

Det er en myte at høyt blodtrykk har ikke noe med personlighet å gjøre, og det er ikke slik at folk med høyt blodtrykk er nervøse, hyperaktive folk. Hjertet slår hardere og fortere og blodårene trekker seg sammen. Dette øker blodtrykket. Det finnes sjeldne lidelser (feokromocytom) som kan gi anfallsvis høyt blodtrykk.


Mye stress og lite søvn kan gå ut over hjertet. Har du høyt blodtrykk , er du allerede i faresonen. Samtidig søvnmangel og stress på jobben utgjorde den største faren for deltakerne med høyt blodtrykk i en tysk undersøkelse.

Høyt inntak av alkohol øker også risikoen for høyt blodtrykk. Har du problemer med å få ned blodtrykket, bør du derfor unngå stress og finne ut hva som kan bidra til at du stresser ned. Stress øker blodtrykket. Det er vist ved studier (Roberto A. Ingaramo, M of Hypertension and Cardiovascular Clinic, Trelew Argentina) at menneskers blodtrykk stiger i forskjellig grad som følge av mentalt stress. Man kan få for høyt blodtrykk som et resultat av overvekt eller fedme, manglende fysisk aktivitet, høyt salt-, fett- eller alkoholinntak, stress og røyking.


Kronisk høyt blodtrykk påvirker de vitale organene som hjernen, hjertet, nyrene og øynene. Tilstanden gjorde Liv for alvor engstelig. I tillegg hadde hun eldre søstre som slet med høyt blodtrykk. Fastlegen målte Livs blodtrykk på nytt, og det viste seg at hun hadde et overtrykk på 1og et undertrykk på nærmere 100. Det var altfor høye verdier.


Hvorfor er det så viktig å ha et normalt blodtrykk , og hva bør blodtrykket helst ligge på? Hvor farlig er egentlig høyt blodtrykk ? Kan vi gjøre noe selv for å senke trykket? Er lavt blodtrykk like ille?


Her får du svar på alle de viktigste spørsmålene om både normalt, lavt og for høyt blodtrykk. Og hvis du samtidig røyker har høyt kolesterol eller har diabetes mangedobles risikoen, legger Elling til.

Les også: Det er hjelp å få mot hetetokter, tørre slimhinner og søvnproblemer Folk flest dør av denne. Blodtrykk øker med alderen. Du kan ha høyt blodtrykk i flere år uten å merke noe til det. Overvekt, høyt alkoholforbruk, lite mosjon, stress og et uheldig kosthold kan bidra til at blodtrykket øker. Enkelte p-piller kan i noen tilfeller øke blodtrykket.


Få tilbake energien. Effektiv lydbok hjelper. Et høyt blodtrykk over lengre tid kalles hypertensjon. En økning i blodtrykket er en normal reaksjon som følge av f. At noen har høyt blodtrykk betyr altså at de også har høyt blodtrykk når de normalt sett ikke burde hatt det, for eksempel når de hviler.


Mer enn 1over er definert som for høyt blodtrykk. De fleste som har høyt blodtrykk , føler seg ikke syke. Personer som har gått med høyt blodtrykk i mange år, har ofte fortykkelse av veggen i venstre hjertekammer.


Måter å redusere stresshormonet kortisol 1. Dersom du kun har et høyt blodtrykk , men ingen risikofaktorer, er det liten grunn til bekymring - og grensen for hva en vil betegne som høyt blodtrykk , heves. Nervøsitet og målinger. Hvis man fastslår at pasienten har for høyt blodtrykk - har hypertensjon - er det en livslang tilstand og vil kreve behandling resten av livet. Men vi vet at det er en rekke risikofaktorer som kan føre til et høyt blodtrykk , og det er særlig alder, overvekt, røyking, fysisk inaktivitet, stress , høyt inntak av salt og stort alkoholkonsum.


Går du uforklarlig opp i vekt?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg