fredag 22. mars 2019

Behandling gonore

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!


Spesialkompetanse innen hudpleie.

Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Rask vellykket behandling gir god prognose, men ubehandlet kan gonoré gi alvorlige komplikasjoner. Ubehandlet gonoré hos kvin ner.


Når dette skjer, kalles det akutt bekkeninfeksjon, bekkenbetennelse eller egglederbetennelse. I Norge er standardbehandlingen ved ukomplisert urogenital gonore nå ceftriakson 5mg i. Det betyr at legebesøk og medikamentell behandling er gratis.

Det gjelder også for partner(e). Lege og pasient plikter å samarbeide slik at kontakter og smittekilder blir undersøkt og behandlet. Undersøkelse og behandling av gonoré er gratis i Norge. Gonoré påvises ved å ta penselprøve fra urinrør, livmorhals, endetarm, halsen eller øyet. I dag brukes også analysemetode som tester for arvestoff eller DNA fra gonorébakterien.


Fordi gonoré og klamydia ofte forekommer sammen, tas det en klamydiaprøve av deg sammen med. En ytterligere grunn til bekymring er at andelen av gonorebakteriene som er motstandsdyktige (resistente) mot vanlige antibiotika øker. Det er nå i noen land også registrert flere tilfeller av gonore som er resistent mot alle antibiotika, og som med andre ord ikke kan helbredes med medisiner.


Hva kan du selv gjøre? Du begrenser risikoen for å få gonoré hvis du bruker kondom når du har sex med en partner du ikke ved om er smittet. Behandling Samme behandling som ved mikroskopisk påvist gonoré. Farmakologisk behandling.


Smitteoppsporing Utføres av sykepleier. Gonokokkene har en uttalt evne til å utvikle resistens, og internasjonalt knytter det seg stor bekymring til dette. Det en frykter mest er at det skal utvikle seg gonoréstammer som ikke lar seg utrydde med dagens tilgjengelige antibiotika. Førstevalg av behandling er intramuskulær injeksjon med Ceftriaxon.


Pasientene må vente i to uker etter behandling før de kan ha ubeskyttet samleie. Prøven skal ikke tas tidligere enn dette fordi testen kan slå ut på døde bakterier.

Vaksinering mot gonore. Det finnes ingen vaksine mot gonore. Gonoré er klassifisert som en allmennfarlig smittsom sykdom, og undersøkelse, behandling og kontroller er gratis. Ved positivt prøvesvar skal anonymisert melding sendes til MSIS på skjema som sendes ut fra laboratoriet sammen med prøvesvaret.


Legen har plikt til å gjennomføre smitteoppsporing. Kjønnssykdommen er i kraftig fremvekst, særlig hos de unge. Gonoré er en seksuelt overførbar sykdom som skyldes bakterien Neisseria Gonorrhea. Han er medlem av den europeiske redaksjonskomiteen i The International Union against Sexually Transmitted Infections (IUSTI) og har bidratt i utarbeidingen av de omtalte retningslinjene for behandling av gonoré.


Forfatter har fylt ut ICMJE-skjemaet og oppgir følgende interessekonflikt: Han har mottatt foredragshonorar fra Abbott Norge. Antibiotika som vanligvis brukes mot gonoré i Norge, er Ceftriakson 5mg som injeksjon i setemuskel som engangsdose sammen med Azitromycin 1. Gonoré behandles med antibiotika, som er bakteriedrepende. Dersom gonoré har spredd seg i kroppen, må du ta antibiotika i minst én uke.


Bakterien utvikler raskt motstandskraft (resistens) mot ulike antibiotika. Alle tilfeller av gonoré meldes anonymt til Nasjonalt Folkehelseinstitutt. Hvordan får man gonoré?


Gravide med gonoré kan smitte barnet ved fødselen. Gonoré smitter hovedsakelig ved seksuell kontakt. Barn som smittes på denne måten kan få en kraftig øyebetennelse.


Dette kan føre til blindhet hvis barnet ikke får behandling. Tidligere var medfødt gonoré den vanligste årsaken til blindhet i den vestlige verden. Det har vært rutinebehandling å dryppe øynene til alle nyfødte med en oppløsning sølvnitrat for å være sikker på at disse bakteriene er vekk.


Får man væske fra kjønnsorganet i øyet kan infeksjonen sette seg der. Blir småbarn smittet i løpet av fødselen kan de få infeksjon i øyet, og i verste fall kan det første til at de blir blinde. Merk også at om du har fått gonoré, så er det også en sjanse for at du har fått klamydia.


Vår behandling fjerner både gonoré og klamydia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg