mandag 4. mars 2019

Fastlegeordningen

Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. Dersom du har rett til fastlege, kan du selv finne og bytte til ønsket lege på helsenorge.


Lær mer om fastlege, bytte av fastlege, egenandel ved fastlegebesøk og fastlegekontakt via helsenorge. Om fastlegeordningen. Hensikten var å bedre kvaliteten på allmennlegetjenesten ved å gi alle som ønsker det én fast lege å forholde seg til.

Alle som er bosatt i en norsk kommune, har rett til å stå på liste hos en fastlege. Vi har god legedekning med færre innbyggere per fastlege enn mange andre land. Statistikken viser at kommunene har lykkes med å rekruttere flere fastleger enn befolknin. Formålet med fastlegeordningen er å sikre at alle får nødvendige allmennlegetjenester av god kvalitet til rett ti og at personer bosatt i Norge får en fast allmennlege å forholde seg til. Hvordan bytte fastlege Finn en fastlege på Legelisten.


Her finner du en oversikt over alle fastleger i Norge, med brukervurderinger og gode filtreringsmuligheter som kan hjelpe deg å finne ut hvilken fastlege som passer best for deg. Søk blant alle fastlegene her. Norge, og få informasjon om hvilke tjenester disse tilbyr.


Det inkluderer fastlegeordningen.

Fastlegeordningen ble innført i Norge 1. Når du som helseaktør har avtale med Helfo, får du direkte utbetalt den økonomiske stønaden pasienten har rett til. En avtale om direkte oppgjør er en personlig og gjensidig forpliktende avtale mellom deg og Helfo. Hele sju av ti kommuner subsidierer ordningen utover hovedmodellen. Basistilskot for fastlegeordninga i kommunane Helfo administrerer fastlegeordninga på vegne av kommunane.


Kommunene subsidierer fastlegeordningen. Berekning av basistilskotet er ein del av denne oppgåva. Da sikrer vi pasientene fortsatt god tilgjengelighet og moderne helsetjenester av høy kvalitet.


I Bærum kommune er det Folkehelsekontoret, enhet for fastlegeordningen , som er ansvarlig for organisering og kvalitet i fastlegeordningen. Er fastlegeordningen i krise? Kan det da være riktig at fastlegene har fått mer å gjøre? Hvis ikke noe skjer, rakner fastlegeordningen i løpet av fem år, sier kommuneoverlege Tom Willy Christiansen i. Nå er grensen nådd. Husk å logge ut når du er ferdig.


Trønderopprører og fastlege i Trondheim, Tor Magne Johnsen, forteller statsrådene, andre politikere og en stappfull kinosal i Arendal om fastlegekrisa. Det er vanskelig å rekruttere nye leger. Rett til fastlege Alle innbyggere som i folkeregisteret er registrert bosatt i en norsk kommune, har rett til en fastlege.


Originalartikkel - Land med en velfungerende primærhelsetjeneste synes å oppnå bedre resultater til lavere kostnader enn andre land (1), og det anbefales derfor at primærlegene får en mer sentral rolle i helsetjenesten (2).

Utviklingsplanen for fastlegeordningen ble lansert av leder i Allmennlegeforeningen Tom Ole Øren, under Våruka tirsdag. Vår utviklingsplan viser situasjonen i fastlegeordningen , og ikke minst hva som må gjøres for å styrke og bevare den. Vi trenger en ordning med fastlønnede legestillinger, spesielt for de nyutdannede, men først og fremst trenger vi i fastlegeordningen mer ressurser, dvs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg