fredag 15. mars 2019

Har jeg adhd

Finn laveste nettpris her. Den ene er uoppmerksomhet, som kan være at man ikke klarer å fokusere på detaljer, ikke ser ut til å høre etter, og ofte mister ting. Den andre er hyperaktiv atferd og impulsivitet, som kan være uro, at man ofte forlater pulten sin i timen, har vanskelig for å være stille, avbryter andre og har problemer med å vente på tur.


En samtale med læreren forandret livet mitt. Si ;D-innlegg: Alt jeg ville, var å leve som et normalt barn. Se nettsiden til NCS for mer informasjon.

Atferdsforstyrrelse, lærevansker, motoriske vansker, språkproblemer, tics, angst, depresjon og søvnvansker er de vanligste. Tilleggsvansker ved ADHD. Noen har oppmerksomhetsforstyrrelser uten at impulsivitet og hyperaktivitet er så framtredende.


Norsk serie hvor vi får et innblikk i hverdagen til barn som har en ekstra utfordring å leve med. Matilde liker å ha noe å gjøre - hele tiden - alltid. Det er fordi hun har ADHD. Emilie har skrevet på Si;D i Aftenposten. Alle barn kan være urolige til tider, men det betyr ikke at de har ADHD.


De kan ha problemer med å konsentrere seg, er ofte svært aktive og handler ofte.

Familien viste ikke at jeg hadde adhd før jeg ble diagnosert som åring og ble medisinert fra jeg hadde fylt 17. Bråkeungen, ungen som ikke kunne sitte i ro, den jenta som ble forbanna og gråt. Har lettere for å forstå det som skal forklares i bilder og text. ADHD er ingen tullediagnose. Jeg ser på arbeidsplanen kanskje en gang i måneden.


Leser aldri notater som er skrevet av tavla. Tar aldri vare på papirer som blir utdelt. Nå er jeg medisinfri. Jeg har jobbet med meg selv kognitivt på en måte som har bidratt til å dempe de fleste symptomene - kanskje i så stor grad at jeg ikke ville ha fått diagnosen om jeg ble utredet i dag.


Er så mange symptomer som jeg kjenner meg igjen i som jeg ikke har plass til å skrive her, men akkurat nå føler jeg meg 1 sikker på at jeg har ADHD. Helt tilbake til 1. Jeg elsker machokulturen, våpen og alt. Jeg hadde ikke vært helt ærlig da jeg kom dit, og måtte fortelle at jeg hadde ADHD. Jeg ble stemplet som ikke tjenestedyktig, sier Flesvig. Han sier at det mye stigma rundt diagnosen.


For min del har det vært en fordel. Jeg jobber masse og står på. Jeg hadde studiene, en deltidsjobb og et styreverv det semesteret, og så merket jeg etter hvert hvor mye jeg faktisk slet med oppmerksomhet og konsentrasjon.

Da mangelen på konsentrasjon økte snakket hun med en venn om problemene, og til hennes overraskelse svarte han at han trodde at hun hadde ADHD.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg