tirsdag 26. mars 2019

Diabetes sår

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Sårdannelse på foten til pasienter med diabetes type eller diabetes type er vanlig. Det hemmer de daglige funksjoner, og det kan for noen føre til amputasjon av foten.


Diabetes sår

Tilhelte sår gjenoppstår ofte. Et monofilament brukes av helsepersonell for å undersøke følsomhet under føttene på personer med diabetes. Kjenner du dette, har du nok følelse til å kjenne ujevnheter etc. I tillegg til å avdekke sår etc. Spesielt ved infiserte sår kan blodsukkeret stige og være vanskelig å kontrollere.


Pasienter med type 2- diabetes som tablettbehandles, kan i en slik situasjon vurderes for insulinbehandling. Metabolsk kontroll har også vist seg å være et effektiv redskap for å forebygge diabetiske fotsår. Er risikoen for sår lav, kan du selv stelle hudfortykkelser etter opplæring hos fotterapeuten. Ikke bruk uegnet verktøy til egenbehandling.


Liktornplaster, vortemidler, elektriske filer og lignende skal ikke brukes av personer med diabetes. Stell neglene etter opplæring hos fotterapeut. Hold neglene korte, slik at de ikke lager sår i. Ved diabetes type så vil insulinproduksjonen i kroppen bli redusert over tid og symptomene kan komme mer snikende over flere år, noe som gjør det vanskeligere å oppdage endringene. Du er mye tørst Uttalt tørste står vanligvis øverst på listen når du søker etter symptomer på diabetes.


Men hva vil det egentlig si? Den største utfordringen i behandlingen av diabetes er å regulere blodsukkeret så godt at man unngår skader på lang sikt, uten at behandlingen fører til alvorlige episoder med lavt blodsukker (hypoglykemi). Har du diabetes type er det i større grad viktig at du velger karbohydratkilder som gir en langsom blodsukkerøkning, slik som fullkornsprodukter, belgvekster og grønnsaker, og at inntaket av stivelsesrike matvarer som ris, pasta, loff, poteter og så videre begrenses. Vi støtter deg når du trenger det, og kjemper for bedre rettigheter og behandling for deg og alle med diabetes. Type 1- diabetes er en autoimmun sykdom, og av ukjent årsak angriper kroppen seg selv og ødelegger cellene som produserer insulin.


Diabetes sår

Sykdommen kalles også insulinavhengig diabetes , fordi de som får sykdommen er avhengig av syntetisk insulin resten av livet. Ved diabetes type er symptomene oftest diffuse og utvikler seg over ti mens symptomene kommer brått og tydelig ved diabetes type 1. Diabetes type-rammer først og fremst barn og unge. Slapp, tørst og sliten er typiske symptomer på diabetes type mens kraftig vektnedgang og rask dårlig allmenntilstand kan være symptom på type diabetes. Vis større bilde Diabetisk fotsår skyldes en rekke spesielle forhold hos pasienter med diabetes type 1. Ved manglende eller gal behandling kan det gå betennelse i såret, og det kan ende med at det må foretas amputasjon.


Hvis du har et diabetisk fotsår, bør du straks henvises til klinikk eller sårsenter med spesiell viten på området. Livstidsrisiko for å rammes av alle typer leggsår er en til to prosent, og leggsår forekommer hos tre til fire prosent av personer over år. I vestlige land øker forekomsten av sår i takt med den økende levealder og med risikofaktorer som røyking, overvekt og diabetes. Dette kan føre til alvorlige helseproblemer, men livsstilsendringer og legemidler kan bidra til at du holder deg frisk.


Diabetes sår

Resten er en kombinasjon av venøse og arterielle sår forårsaket av diabetes type og type eller røyking. Disse risikotilstandene medfører i tillegg til venesvikt innsnevringer i de små pulsårene (arterielle sår ). Rene arterielle sår er lokalisert nederst på fotryggen og på tærne. Her er råd for behandling, senskader, kostråd m. I beteckningen bensår, fotsår hos diabetiker och trycksår innefattas ”svårläkta” sår.


Läkningstiden för svårläkta sår är betydligt längre än de veckor som beräknas för läkning av ett ”akut” sår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg