onsdag 13. mars 2019

Hudkreft symptomer

Disse symptomene kan være tegn på andre tilstander og ikke nødvendigvis kreft. Kreftforeningens råd er at dersom symptomene varer over tre uker bør du kontakte lege. Disse hudkrefttypene betegnes som ikke-melanom hudkreft.


Melanom, som også kalles føflekkreft, er den mest alvorlige formen for hudkreft og omtales for seg. Vårt råd er at dersom symptomene varer over tre uker bør du kontakte lege.

En lege bør evaluere tegn på unormal celleutvikling som gjentakende kløe, smerte ved berøring, og irritasjon. Hva er symptomer på hudkreft ? De tre vanligste formene for hudkreft er basalcellekarsinom, plateepitelkarsinom og malignt melanom (føflekkreft). Hudkreft er ondartet svulst i huden. Disse tre krefttypene er sterkt assosiert med soleksponering: Enten total dose gjennom livet eller antall og alvorlighetsgrad på solforbrenninger. Dette er nemlig en langt hissigere og farligere form for hudkreft enn de to tidligere nevnte.


Fjerne flekker - Føflekker som plutselig forandrer seg i forhold til pigmentering, form, avgrensning og vekst, eller gir symptomer som at de begynner å klø eller blø skal en få undersøkt.

Antall tilfeller av hudkreft har økt de siste årene, og er nå den hyppigste kreftformen hos menn, og den nest hyppigste hos kvinner. For begge typer hudkreft gjelder at de overveiende rammer mennesker over år. Hvis du først har fått en hudkreft , er det økt risiko for å få enda et tilfelle.


Melanom, ofte kalt føflekkreft, er den mest alvorlige typen hudkreft. Den kan i sjeldne tilfeller også forekomme i slimhinner, lymfeknuter, øyne og under negler. Dersom melanomet oppdages tidlig er prognosen god. Les mer om forandringer du bør følge med på.


Andre former for hudkreft omtales for seg selv. Vi bryr oss om ditt personvern. Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Rødlig vollformet hudfortykkelse med kløe eller ubehag.


Misfargede knuter i huden som vokser. Differensialdiagnoser Andre sykdommer kan gi lignende symptomer som ved hudkreft. Lys hud er mer utsatt for solskade og dermed mer utsatt for å få plateepitelkarsinom enn mørk hud.


Jo mer sol du får på kroppen, jo større er sannsynligheten for å få hudkreft. Særlig viktig er det å unngå å bli solbrent.

Den mest alvorlige formen for hudkreft , er føflekkreft (malignt melanom) (lenke) og omtales ikke her. Hvilke symptomer har hudkreft ? Noen former kan også vise seg som skjellende rød hud i et begrenset område. Den vanligste formen for basaliom er en rødlig flekk eller knuteformer i huden. Basaliom oppstår hyppigst på hudområder som utsettes for solstråler som f. Dessuten opptrer basaliom ofte på truncus og ben, områder som aktinisk keratose sjelden oppstår i. Fjerne flekker – Føflekker som plutselig forandrer seg i forhold til pigmentering, form, avgrensning og vekst, eller gir symptomer som at de begynner å klø eller blø skal en få undersøkt.


Samtlige former for hudkreft er mulig å kurere dersom de oppdages tidlig¹. De vanligste symptomene på hudkreft , er ulike typer hudforandringer ¹. Symptomer på hudkreft. Malignt melanom er som regler flate, brunsorte flekker i ulike former.


Som ved plateepitelkreft oppstår den i overhuden. Basalcellekreft er den vanligste og minst alvorlige hudkreftformen. Det stemmer at det er mange som får kreft, men de fleste symptomer betyr ikke at det er kreft du har. Den alvorligste formen er føflekkreft (melanom), men den vanligste er basaliom (godartet hudkreft ). I tillegg finnes en del andre former. Vi behandler alle typer hudkreft , etter anerkjente og utprøvde metoder.


Vi har lang erfaring med fotodynamisk terapi (PDT).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg