tirsdag 5. mars 2019

Lapper uten natron

Lapper uten natron

Vet du hva- det funket som bare det med bakepulver istedenfor natron. Eneste som gikk galt var at jeg svidde de litt fordi jeg steikte på for sterk varme, men gjesten var storfornøyd Hadde ikke blitt lapper uten DIB, for da hadde jeg ikke tenkt på bakepulver, så takk for alle svar på dette inlegget og på alt mulig annet jeg har lurt på av alt mellom himmel og jord. Kjempegode lapper som er raske å lage og helt uten fett! Oppskriften gir ca. Fremgangsmåte: Ha kefir, sukker og egg i en bolle og visp sammen med en stålvisp.


Sikt i det tørre og fortsett å vispe til en klumpfri røre. Lapper har sterke tradisjoner tilbake i tid. Se flere deilige lapper og pannekaker her.


I sveler skal det blant annet være natron , hornsalt og kefir, noe som ikke skal være i lapper. Smelt smøret og bland alle ingrediensene til en jevn røre. Nystekte lapper smaker alltid godt, enten det er en varm sommerdag eller en kald vinterdag. Server de med rømme og syltetøy.


Kilde: Ellen-Christine Lendengen. Det går fint an å lage lapper uten melk. I denne oppskriften har vi brukt havremelk og Soft Flora spesial, som er helt fri for både melk og melkeproteiner.


Først som et dugnadsprosjekt fra de ansatte. Med årene utviklet skikken seg til et forventet serveringstilbud blant passasjerene. Selskapets svelerøre er i dag landets mest kjente, så kjent at man kan kjøpe krus med oppskriften trykket på om bord. Ikke veldig ulike amerikanske pannekaker og nydelig å servere med litt syltetøy eller brunost på. Dersom du ikke har egen takke, kan du helt fint steke sveler i stekepannen.


Størrelse, smør (eller natron for den del) har ingenting å si. Pannekaker er pannekaker selv om man ikke har sukker eller smør i. Vafler er vafler med og uten rømme eller kulturmelk. Boller er boller også uten gluten. De kan tilberedes både inne og ute.


Det er størrelsen det kommer an på. Er det noe som lukter bedre enn en stekepanne full av lapper ? Her får du en oppskrift helt uten melk og egg. Hvem elsker vel ikke nystekte lapper med syltetøy til kaffen?


Lapper uten natron

I dag er det farmoren min sin utrolig gode lappeoppskrift jeg vil dele med dere. Farmor lager verdens beste lapper. De er store, luftige og smaker fantastisk godt.


Dette er uten tvil de beste laktosefrie lappene jeg har smakt. Når man ikke bruker kulturmelk i lapper er det lett for at de smaker litt av natron. Verdens beste lapper , hentet fra mammas oppskriftsbok!


Disse gjør ikke det, de er søte og gode. Mamma har alltid vært flink til å lage mat, kaker og gjærbakst, så det var ikke dumt å ta en titt i oppskriftsboken hennes. Visp sammen egg og kefir. Tilsett mel, salt, natron og vaniljesukker og rør rundt til røren er uten klumper.


Ha smør i en stekepanne. Sett den på middels varme. Bruk en skje og hell en stor skje med røre i stekepannen. Du får plass til ca lapper i en vanlig stekepanne. Du vil nesten ikke tro hvor mange lapper det lages på tvers av Norges land hver dag.


Lapper uten natron

Lappene er tydeligvis veldig populært til både frokost, lunsj eller som kveldskos! Bruken av natron og hjortesalt gjør at svelene hever seg og blir salig myke. Navnet er litt avhengig av hvor på Vestlandet du befinner deg. Sveler heter gjerne natronkaker også.


For sveler er et typisk vestlandsprodukt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg