onsdag 20. mars 2019

Trene styrke

Nettbutikken for deg som trener. Klær og utstyr til styrketrening. Vi har gratis frakt over kr. Levering over hele landet. Ny kolleksjon fra Reebok er ute nå.

Kjøp Reebok og Reebok Crossfit her! Opptil rabatt på treningsklær. Hundrevis av varer med gode tilbud. Det er viktig å fortsette å trene når man blir eldre. Men hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene?


Studie: Styrketrening på minutter Denne studien viste at tre korte styrkeøkter i uka kan være like effektivt som trening med høyere volum for å utvikle maksimal styrke - men ikke for å bygge muskelmasse. Utholdende dynamisk styrke Hvis du er utrent eller har trent lite, bør du begynne med lette belastninger og mange repetisjoner, om lag 12–repetisjoner per øvelse.

Sirkeltrening er en fin måte å trene opp den utholdende styrken på. Styrketrening er viktig i mange yrker, for eksempel i bygg- og anleggsbransjen, i helsesektoren og i landbruket. I dagliglivet møter vi utfordringer der god muskelstyrke er positivt, for eksempel når du skal bære, skyve eller dra noe som er tungt.


Spesielt hvis du ønsker en sterkere kropp, mer muskler, mindre fett, bedre kroppsholdning og selvtillit. Med økt styrke vil du få bedre funksjonsevne i dagliglivet. Det finnes ulike årsaker til at smerter oppstår i korsryggen. Det kan for eksempel være feil arbeidsstilling eller løfteteknikk.


For mye fokus på å styrke magemusklene kan også skape ubalanse og gi smerter i ryggen. Jenter og damer har akkurat like stort behov for styrketrening som menn har, og for funksjonshemmede kan økt muskelstyrke gjøre hverdagen enklere. Helsedirektoratet har følgende anbefalinger når det gjelder trening for barn og unge: Minimum minutter fysisk aktivitet hver dag. Aktiviteten bør være variert og intensiteten både moderat og hard. Regelmessig styrketrening med tilstrekkelig restitusjon kan gi en økning i antall hvite blodceller, samt økt sirkulasjon av disse cellene som kjemper mot infeksjoner i kroppen.


En sunn kropp er en sterk kropp. Derfor er det lurt å drive med styrketrening. På denne siden kan du få vite mer om hvor ofte og hvordan du bør trene styrke.


Vi guider deg til de beste øvelsene innenfor styrketrening, og i vår store treningsskole om styrketrening kan du se hvordan øvelsene utføres korrekt.

Voksne bør trene styrke to ganger i uka - i tillegg til å gjennomføre minst 1minutter aktivitet med moderat intensitet eller minutter med høy intensitet hver uke. En slank og veltrent kropp er for de fleste ønskelig, men regelmessig styrketrening kan også bidra til blant annet redusert risiko for hjertesykdom, redusert blodtrykk og forbedret kolesterolnivå. Ikke alle har lyst eller anledning til å trene på et gym. Det kan være sommerferie, juleferie, økonomi eller andre årsaker.


Du kan uansett komme langt med å trene hjemme, enten det er for perioder eller fordi terskelen for å trene sammen med andre er for høy akkurat nå. Mange stiller seg spørsmålet om hvor ofte man bør trene en muskel, men hva er egentlig fasiten på dette spørsmålet? Hypertrofi (muskelvekst) forekommer når du utsetter kroppen din for en belastning den ikke er vant med. Når du trener blir muskulaturen utsatt for mikroskopiske skader. Ved å trene styrke kan du forebygge belastningsskader og andre type skader.


Men også komme fortere tilbake fra et skadeavbrekk. Du blir sterkere Det er kanskje ikke en stor overraskelse at du blir sterkere av styrketrening, men det er likevel greit å utdype dette punktet litt. Styrketrening gjør deg sterkere og har positiv innvirkning på yteevnen under militære operasjoner.


Hvorfor trene st yrke ? Ikke bare får det deg til å se bra ut, men det gir deg sterkere beinbygning, motvirker tap av muskelmasse ettersom du blir eldre, gir deg bedre kroppsholdning, høyere fettforbrenning (også når du ikke trener), virker skadeforebyggende og gjør de fleste hverdagslige gjøremål lettere. Det betyr at med denne typen trening utvikles den maksimale muskelstyrken, men i liten grad utholdenhet. Treningen består av høy intensitet og lavt volum, en treningsform som utvikler muskelens evne til å utvikle maksimal kraft over kort tid.


Slik trener du best styrke. Hva er best - å trene i styrketreningsapparater, eller med frie vekter? Svaret avhenger av ditt eget treningsnivå.


Hvis man ønsker å trene mer så kan f. Det er utrolig kjedelig når skader og slitasjer oppstår på kroppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg