tirsdag 26. mars 2019

Bulimi skader

Lavt blodsukker kan gi føling, og høyt blodsukker kan på lang sikt forverre skader på blodkarene. Personer med diabetes og bulimi kan noen ganger trenge sykehusbehandling. I alvorlige tilfeller kan bulimi føre til uregelmessig hjerterytme, noe som i ekstreme tilfeller kan føre til hjertestans. Selv om du ikke har hatt bulimi på en stun kan det gi problemer.


Mange som har anoreksi eller bulimi bruker avføringsmidler.

Mange tror at det renser kroppen for kalorier, men det man mister, er sporstoffer og salter. Man kan også få skader i tarmen som senere reduserer tarmens evne til å suge opp næring. Man kan få et lavt blodnivå av kalium, som igjen kan gi rytmeforstyrrelser i hjertet – i verste fall hjertestans. På grunn av hyppige episoder med oppkast, får pasientene ofte skader dårlig tannstatus, med skader på tannemaljen og hyppige hull i tennene. Som ved bulimi er det også ved denne tilstanden spiseepisoder med ledsagende følelse av sterkt ubehag eller manglende kontroll, men det foreligger ingen kompenserende adferd for å bli kvitt maten igjen, slik vi ser ved bulimi.


Det finnes ingen enkel test for påvisning av bulimi , men dersom du får hjelp er det gode sjanser for å bli frisk. Mange med bulimi kan også engasjere seg i betydelig spiseforstyrret atferd og treningsmønstre uten å møte de fulle diagnostiske kriteriene for bulimia nervosa. Bulimi og diabetes.

Noen kompenserer for overspisingen med å trene ekstremt mye, mens andre forsøker å justere for overspisingen ved å la være å spise en eller flere dager (faste). Symptomer på langvarig bulimi. Mange kvinner med bulimi opplever uregelmessige menstruasjonssykluser, oppblåsthet, dehydrering, forstoppelse og tretthet.


Det er som du beskriver, farlig med bulimi hele tiden. Når det kan bli så farlig at man dør, er umulig å si. Farene til bulimi kan komme akutt pga endringer i blodverdier som kan komme raskt. Oppkast i kombinasjon med avføringsmiddel er svært skadelig, og må unngås.


Et felles element for anoreksi, bulimi og overspising er at det som oftest starter med en slankekur. Det er derfor uheldig at ungdom slanker seg, mener Hatle. Aldersmessig er anoreksi en sykdom som debuterer tidlig i tenårene, mens bulimi vanligvis opptrer noen år senere.


I perioder kan noen ha ”spisekick” eller ”spiseorgie” mange ganger per dag, i andre perioder få eller ingen. De fleste er normalvektige. Mange utvikler bulimi i slutten av tenårene eller i begynnelsen av tyveårene.


En mindre gruppe debuterer med bulimi senere i livet. Dette er en periode av livet med store forandringer. Det er ikke for å skremme deg at jeg sier det, men det er faktisk en realitet at mange dødsfall med bulimi som årsak ikke kommer av undervekt, men hjerteinfarkt og hull på magesekken.

Kom deg til legen, for din egen skyld. Formålet er at undgå at tage på i vægt. Anoreksi er den tilstanden som tradisjonelt utløser mest omtale og oppmerksomhet, gitt tilstandens ofte dramatiske synlighet. Det er imidlertid viktig å minne om at bulimi og overspisingstilstander er mange ganger hyppigere.


Det betyr at de hyppigste tilstandene er de som ikke uten videre er synlige. Still oss et spørsmål. Er du under år trenger du andre råd og annen hjelp enn vi kan gi deg. Det er viktig at du får hjelp til det du lurer på av en helsesykepleier eller annen voksen der du bor. Flere kvinner enn menn rammes.


Spiseforstyrrelsen er som sagt at du avslutter måltidene med å framkalle oppkast. Oppkast fører til at saltinnholdet i kroppen forstyrres og du får syreskader på tennene. Har bulimi og hatt det i flere år, men først nå begynner jeg virkelig å merke kjøret på kroppen. Blant annet at jeg har enorme problemer med varmeregulering. Enten er jeg klissvåt av svette, eller helt blå på kroppen.


Noen andre med bulimi som sliter med det samme? Huden min er veldig tørr, og de.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg