onsdag 6. mars 2019

Gravid 33 uker

Om barnet: Hva drømmer babyen om? I begynnelsen av denne uken er fosteret uker gammelt. Det kan ikke bevege seg så fritt som før, siden det er mindre plass i livmoren, og bevegelsene blir dermed ikke like store.


Svangerskapskontrollene skal fange opp eventuelle avvik eller problemer. NAVs generelle råd til vordende foreldre er å søke om fødselspermisjon og foreldrepenger seks uker før termin, altså nå i uke 33. Dere må da legge ved skriftlig bekreftelse på termin fra enten lege eller jordmor, i tillegg til informasjon om inntekt og ansettelsesforhold fra deg og arbeidsgiver.

Gravid uke – Barnets utvikling. Når du er gravid i uke så har barnet vanligvis oppnådd en vekt som er godt over halve fødselsvekten. Barnets kropp fortsetter å lagre underhudsfett og rundt uke så har også fostervannsmengden nådd sin topp og det befinner seg nå mer barn enn væske i livmoren. Kanskje føles kroppen din periodevis tung nå. Noen føler seg ukomfortable med denne ”rare” og uvante kroppen.


Andre er fortrolige med den, og viser magen stolt frem med trange klær og kjærlige klapp – de riktig strutter. Dette kan du forvente Barnet i 33. Lærer raskt Ved dette tidspunktet kan barnet se de flytende omgivelsene, kjenne at det tar tak i en tå eller suger på en finger, kjenne smaken av fostervannet og høre dine hjerteslag.

Magen blir stadig større og det er vanlig at du føler deg andpusten, selv ved små anstrengelser. Etter hvert begynner kroppen å forberede seg til fødsel ved at det kommer flere og tydeligere kynnere. For at den skal kunne kalles en fødselsdepresjon, må depresjonen være tilstede det meste av dagen i to uker eller mer.


De fleste mødre opplever episoder med tungsinn etter fødselen, uten at det går så langt at man kan kalle det en fødselsdepresjon. Nå kan hodet feste seg. Når babyen sparker, kan du kanskje se foten helt tydelig gjennom mageskinnet. Babyen er omtrent centimeter lang og veier kilo. De neste fire ukene vokser barnet i et voldsomt tempo.


Det sover mye, og siden det går an å se pustebevegelser selv når barnet sover, vet vi at respirasjonssenteret i hjernen er utviklet. Musklene er utviklet, huden er blitt glattere, og lanugohåret begynner å falle av, selv om det fremdeles kan være litt hår igjen på ryggen eller skuldrene etter fødselen. På dette tidspunktet har de.


Fosteret er i sterk vekst, og nå veier ca kg. Lengden er omtrent centimeter. Dersom barnet ville bli født nå kan det i noen uker , trenger litt puste hjelp, ekstra varme og bidra til å få nok næring til å holde seg frisk. Går du kraftig ned i vekt på grunn av kvalme, bør du oppsøke hjelp – av hensyn til både deg selv og barnet.


Vi bryr oss om ditt personvern. KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Hvis du har vært kvalm, vil du kanskje oppleve at dette gradvis går over.

Det er rundt centimeter langt og veier cirka kilo. Den lille legger nå på seg rundt 2gram i uken, og immunforsvaret forbereder seg på livet utenfor livmoren. Det har nå begynt å produsere antistoffer selv, i tillegg til dem som kommer via morkaken. Eggløsningen skjer i slutten av uke eller helt i begynnelsen av uke og det er først da den egentlige graviditeten kan ta til.


Følg fosteret utvikling i svangerskapet fra uke til uke. Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet. Har vært bortskjemt med fin hud i mange uker nå, før det helt nylig plutselig har begynt å poppe frem noen små luringer igjen. Digital 1-uker 19.


Røyk på en digital i morges som viste ikke gravid Det var nett som et slag i trynet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg