tirsdag 19. mars 2019

Ørebetennelse hos voksne kjerringråd

Og dette særlig for barn og spedbarn. Her får du både konvensjonelle tips (som man like gjerne kunne fått fra legen sin) og kjerringråd som kan hjelpe! Det menneskelige øret er et meget avansert instrument, derfor skal det også lite til før enn at noe blir galt med.


Før fylte år vil av alle barn ha hatt sykdommen. Tilstanden opptrer sjeldnere hos større barn og voksne.

Enkelte barn er mer utsatt enn andre, og ørebetennelse forekommer oftere hos barn med foreldre eller søsken som har vært plaget. Vi har mange som kommer til oss fordi de har vondt i ørene, og ørebetennelse er en vanlig årsak. Dette går som oftest over av seg selv, men hvis plagene vedvarer kan det bli aktuelt med behandling hos øre-nese-hals-spesialist.


En form for betennelse i mellomøret kalles serøs ørebetennelse. Dette betyr at det er væske i mellomøret,men ingen bakterie- eller virusinfeksjon i øret. Det er vanlig, og ofte ledsaget av nedsatt hørsel.


Dag fire med smertefull ørebetennelse her – takk for dette blogginnlegget, det er enda vanskelig å finne noe vettugt om ørebetennelse hos voksne på nettet.

Også øretrompeten er kledd med en tynn slimhinne. I forbindelse med forkjølelser vil denne slimhinnen hovne opp, og det kan tette igjen kanalen. Risikoen for dette er størst hos små barn, som naturlig nok har trangere kanaler enn større barn og voksne. Informasjonen på helsenorge.


Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen. Gode råd ved ørebetennelse.


Trykket er lavest når man sitter eller står. Større barn og voksne kan derfor med fordel sove med hodet litt høyt. Feber kan lett forårsake uttørring (dehydrering) hos barn.


Det er derfor viktig at barn med feber får i seg rikelig med drikke. Mange barn synes det hjelper å holde noe varmt mot det vonde øret. Praktisk otoskop for hjemmebruk.


Lar deg lyse og se inn i ørene. Høres akkurat ut som meg, men jeg har kun på et øre. Var hos legen i går og fikk noen dråper til å dryppe i øret.

Knasker i tillegg smertestillende. Skjønner godt at barn skriker når de har ørebetennelse , det er jo kjempe vondt! Har dessverre ikke så mange andre rå men har du mulighet å heve senga i hodeenden? Jeg tror jeg har fått ørebetennelse.


Grunnen til at jeg lurer er at det ikke bare er kjempe kjempe vondt i øret på venstre side, men jeg har litt vondt i kinnet også og litt i munnen på samme siden. Får jeg medisiner mot dette hos legen? Gidder liksom ikke dra med meg små barn til legen imorgen. Både barn og voksne kan få en øyebetennelse fordi virus eller bakterier slår seg ned.


Hva kan jeg gjøre selv ved øyebetennelse? Ved en lett betennelse kan du rense øyet med en saltvannsoppløsning. Deter viktig at du vasker hendene dine ofte og godt, slik at du ikke smitter andre. Ved øyebetennelse hos spedbarn, spesielt de første leveukene.


Ved behov for rask, enkel og trygg legehjelp kan du kontakte lege på nett. Dette er selvstendige legetjenester som ikke leveres av Apotek 1. Etter at barnet har gjennomgått en akutt ørebetennelse bør du kontakte lege for å få kontrollert at det ikke er væske i mellomøret og at trommehinnen er grodd dersom den sprakk under infeksjonen. Barn som har væske i mellomøret bør følges opp hos lege fordi det kan gi varige hørselskader hvis det går for lang tid. Barn og voksne med lungebetennelse kan få trange luftveier og pustevansker.


I så fall er det ofte nyttig å bruke astmamedisiner. LES OGSÅ: Høyt blodtrykk. Hvem bør vaksinere seg mot lungebetennelse. Vaksiner hos barn og voksne , særlig pneumokokk og influensa vaksine.


Pneumokokkvaksinen bør taes hvis man er: Barn. Hele prosent av all langvarig hoste hos voksne skyldes kikhoste. Hosten sitter i lenge, i gjennomsnitt 1-måneder, den kommer som tilbakevendende anfall og er spesielt plagsom om natten. Oppkast eller brekninger kan forekomme, og det kan oppstå komplikasjoner som lungebetennelse, bihulebetennelse og ørebetennelse.


Jeg har slitt med ørebetennelse , men det hadde utviklet seg til å bli en kronisk lidelse - og jeg hadde det vel i år til slutt. Derfor var nok ikke smertene mine representative, jeg hadde de jo hele tiden. Hvis du bekymrer deg ville jeg nok bedt om å få se en. Spesielle forhold hos barn.


Både nervebetennelse og tannrotbetennelse kan også oppstå i melketenner, vanligvis som følge av hull i melketennene eller etter tannskader. Sykdommen forløper på tilsvarende måte, og kan gi samme symptomer som hos voksne. Men rotbehandlingen på melketenner utføres av tannlegen i en enklere form enn på.


Endelig en rynkekrem som virker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg