onsdag 13. mars 2019

Eple oppskrifter

Eple oppskrifter

Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg!


Eple oppskrifter

Ketose er en naturlig tilstand i kroppen hvor den forbrenner hovedsakelig fett. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Oppskrifter med epler. Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt.


Her gir vi deg noen søte tips til hva du kan lage med den populære frukten. Eg har mange oppskrifter med eple i arkivet, og eg tenkte det ville passe seg med eit temainnlegg idag: nydelige oppskrifter med sesongens norske epler ! Alle oppskriftene er uten tilsatt sukker, kan lages glutenfri og eit sunnere alternativ for både store og små. Fruktkjøttet er fast, og i midten av eplet er det et kjernehus som ofte fjernes. Opprinnelig kommer eplet fra Asia og frukten kjenner vi jo fra bibelhistorien, der Adam gir Eva et eple , selv om dette antagelig var et granateple.


Eplet spises naturell. Både til frokosten, middagen, desserten og kaffen. Her får du åtte forskjellige oppskrifter med epler. Det er bare å velge! Her vil du finne oppskrifter med epler.


Ikke bare kaker kan lages med epler , i de fleste retter du kjenner kan man på en eller annen måte bruke epler , eplemost, eplemos, eplesaft eller epleeddik. Tørk epler med et rent kjøkkenhåndkle og skjær dem i tynne skiver (mm) med en skarp kniv. Fjern kjernehuset om du synes det er for grovt og stort. Sett stekeovnen på varmluft og °C. Legg epleskivene tett i tett (men ikke oppå hverandre) på bakepapir på stekebrett og plasser dem i ovnen (du kan steke minst tre brett på en gang).


Har du bare medium eller små egg, bruk stk i stedet for 2. Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned den ene kaken. Alle får til å lage denne deilige eplekaken, og barn synes også det er morsomt å være med. Om ikke annet kan de stikke eplebitene ned i deigen.


Skikkelig deilig og saftig eplekake! Smuldrepai med epler er en enkel og elsket klassiker i den norske eplehøsten. Server med hjemmelaget vaniljesaus eller en klatt créme fraîche, og nyt de friske, norske eplene i søt innpakning!


Hva vil du lage idag? Når det gjelder vitaminer og mineraler har ikke eplet så høyt innhol men siden vi spiser eple ganske jevnlig har det likevel en betydning for kostholdet vårt. Norske epler kan brukes til mye godt. Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær dem i tynne båter.


Kok epler og vann under lokk i minutter. Visp kraftig slik at eplebitene moses. Hell over på varme og grundig rengjorte glass. Kaken blir saftig og litt klissete på grunn av mye, deilig karamellsaus som øses over kaken før steking. Kaken er enkel å lage fordi man kan bruke ferdig karamellsaus på flaske.


Eple oppskrifter

Halv oppskrift passer til liten langpanne. Rabarbra er fantastisk å bruke i kaker og paier. Den er syrlig, smakfull og gir knallgode bakverk. Har du rabarbra i hagen, så er det absolutt verdt å plukke den og bruke i en oppskrift på noe godt.


Kokes til de er helt møre. Forvarm ovnen til 2grader. Vask og tørk eplene.


Kutt av toppene, legg litt smør under hver hatt, dryss på brunt sukker, hakkede rosiner og mandler og sett på toppen igjen. Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Andreas Viestads oppskrift på svinekam med epler er ikke bare svinaktig go det er også en fin måte å lage god mat av billig kjøtt på.


Tilslørte bondepiker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg