fredag 1. mars 2019

Hva er diabetes type 1

Hva er diabetes type ? Det er en livslang tilstand man kan leve godt me men det er også en tilstand man kan dø av ved utilfredsstillende behandling. Personer med diabetes type må ha tilførsel av insulin for å leve, gjennom injeksjoner eller fra en insulinpumpe. Hvordan behandles diabetes type ? Diabetes består hovedsakelig av type og type 2.

Alle med diabetes type er avhengig av å tilføre kroppen insulin, og det er du selv som må ta det daglige ansvaret for dette. Ved type blir cellene som lager insulin ødelagt. Uten insulin får ikke cellene i kroppen energi. Derfor trenger man å tilføre dette selv for å leve. Ved diabetes type lager kroppen for lite insulin eller ikke noe insulin i det hele tatt, og kroppen må derfor få tilført hormonet gjennom injeksjoner eller ved hjelp av en insulinpumpe.


Det vil si at kroppens immunforsvar angriper celler i egen kropp. Hovedtypene er diabetes type og diabetes type som er to forskjellige sykdommer med til dels ulik behandling. For denne gruppen er det livsviktig å få tilført insulin.

I dag har man gode metoder for å måle og regulere blodsukkeret. Her finner du fakta og informasjon om diabetes type , diabetes type LADA, MODY og generell informasjon om diabetes. Type (insulinavhengig diabetes ) kan starte i alle aldersgrupper, oftest hos barn, ungdom og voksne under år. Insulin er et hormon som lages i bukspyttkjertelen og som sørger for at sukkerstoffer i maten du spiser kommer inn i kroppens celler og kan brukes som energi. Spennende utvalg til deg og dit hjem.


Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Riktig kosthold er viktig for å mestre sykdommen. Hvert år får rundt 2barn under år diabetes. Felles for begge typene er at sukkerinnholdet i blodet er høyere enn normalt.


Den viktigste årsaken til type diabetes er overvekt og usunn livsstil, men også arv kan spille en rolle. Man kan leve godt med diabetes , men sykdommen kan være dødelig om den ikke behandles riktig. Insulin har stor betydning for kroppens normale energiomsetning, da insulin setter kroppens celler i stand til å oppta og forbrenne glukose fra blodet.


Mangel på insulin vil i løpet av få dager medføre en livstruende tilstand. Dette kan føre til alvorlige helseproblemer, men livsstilsendringer og legemidler kan bidra til at du holder deg frisk. Les mer: Ofte stilte spørsmål om diabetes.


Type diabetes skyldes at cellene i bukspyttkjertelen som produserer insulin er ødelagt.

Forklar med egne ord. Intervju noen som har diabetes. Finn ut hvordan det er å leve med diabetes. Omtrent av barn og ungdom har diabetes.


Alle personene var barn eller unge under år da studien begynte. Kroppens celler har bruk for insulin blant annet for å kunne oppta sukker (glukose) fra blodet. Når man mangler insulin, stiger blodets innhold av sukker og det kommer sukker i urinen. Ved insulinmangel klarer ikke cellene i kroppen å ta opp sukker fra blodet og blodsukkeret stiger.


Her kan du lese mer om sykdommen og hvordan den behandles. Trolig er det et i tillegg mange som ikke vet at de har diabetes. Sykdommen er dødelig hvis man ikke får tilført insulin. Det er flere tegn på diabetes som man må være oppmerksom på. Type og type presenterer både liknende og forskjellige diabetes symptomer.


Til felles har de økt tørste, utmattelse, vekttap, kløe på kjønnsorganene og økt behov for urinering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg