torsdag 14. mars 2019

Angst smerter

Få fjernet angst på min. Angst kan komme som lyn fra klar himmel. Gikk deretter år uten å kjenne noe som helst av angst ! Plutselig en dag, smalt det! Var sikker på jeg skulle dø.

Noen former for angst er forbundet med bestemte objekter eller situasjoner. Andre former for angst er ikke knyttet til bestemte ting, og du vet ikke hva du er redd for. Tilstanden kan være preget av vedvarende bekymringer, rastløshet, uro og irritabilitet, eller komme som plutselige anfall.


Vedvarende angst gjør at kroppen hele tiden er i beredskap, den slapper ikke av. Det fører til muskelspenninger, økt trettbarhet, skjelving, uro. Det gir også svært ofte symptomer som hjertebank, tørr munn, svetting, kortpustethet, ørhet, svimmelhet, ubehag i magen, kalde hender - men ikke panikkanfall.


Heisann :) jeg har bekhtrevs of ME som gir smerter og betennelse i muskler og ledd.

Er mye anspent når jeg har angst og etter angst og stress i dag sitter jeg med smerter i ryggen, nakken og hoftene. Min Ulcerøs Kolitt som er en tarmbetennelse blir også verre, så merker at betennelse blir verre av angst. Men kan virkelig angst GI betennelse? I denne veiviseren kan du lese mer om typiske symptomer ved ulike angsttyper, og om når du bør oppsøke lege.


Det mener psykiater Ann Færden. Lege og psykiater Gunnar Cramer, mener at angst kan komme av undertrykte følelser. At man på utsiden later som at alt er bra. Følelsene må stemme overens, både på utsiden og på innsiden. Jeg er ei jente som har slitt med angst og depresjon i år nå.


Jeg er på mitt verste nå, med panikk, generalisert angst , helseangst og dødsangst. Jeg har veldig mange fysiske plager og har vært veldig bra utredet. Ikke noen fysisk sykdom funnet. Nå den siste tiden har jeg slitt veldig med smerter i brystet.


Mageplager blir en del av depresjonen. Mange av disse pasientene er svært hardt rammet.

De går ut i langvarige sykmeldinger og en del blir uføretrygdet. Kan jeg ha angst hvis jeg får hjertebank og skjelver på hendene og kroppen? Et angstanfall kan være ledsaget av svimmelhet, prikking for øynene, kvalme, uvirkelighetsfølelse, nummenhet og smerter i brystet.


Tankemønstre: Det er en sammenheng mellom tankene, den kroppslige aktiveringen og følelsen av angst. Tanker kan skape angst , føre til at angsten øker og bidra til å opprettholde den. De psykologiske årsakene til angst , stress, panikkanfall, utbrenthet, depresjon, nervøsitet, tvangstanker, og psykosomatiske plager.


Også kalt MUPS (medisinsk uforklarte plager og sykdommer). Syndrom av uspesifikke somatiske symptomer som ikke kan forklares av en kjent somatisk lidelse, og som medfører betraktelig psykososial funksjonssvikt. Symptomene forverres ofte ved angst , depresjon og mellommenneskelige konflikter.


Kroniske smerter øker risikoen for psykisk helseplager En stor andel av de med kroniske smerter opplever også å få en depresjon eller utvikler angst. Det er påvist at kroniske smerter gir søvnproblemer (insomnia), og med søvnforstyrrelser øker risiko for å utvikle angst og depresjoner. Om lag prosent får en angstlidelse i løpet av livet. Ofte opptrer angst i kombinasjon med depresjon.


Det kan være vanskelig å kjenne forskjell på bekymringer og angst , eller å vite hvordan du kan forhindre at angsten utvikler seg. Generalisert angst. Blir angsten langvarig, bør du søke hjelp.


Der finnes mange forskjellige former for angst – og de typiske symptomene er: - Psykiske symptomer fra lett engstelse og uro til panikk og dødsangst. Fysiske symptomer som åndenø hjertebank, smerter i brystet, skjelvinger, svimmelhet, vondt i maven og diaré. Katastrofetanker om hva som kan skje med en selv eller de nærmeste. NO: Smerter i brystet er kanskje noe de aller fleste av oss forbinder med hjerteinfarkt, og er absolutt noe man bør ta alvorlig.


Det er likevel ikke bare problemer med hjertet som kan føre til at man føler ubehag og smerter i brystregionen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg