torsdag 20. april 2017

Fibromyalgi symptomer

Prøv Reverse Therapy. Har du vanligvis vært et overskuddsmenneske, for så å oppleve at du klarer mindre og har vondt flere steder i kroppen? Da kan det hende du har fibromyalgi uten å vite det. En forklaring på smertene kan være at hjernen er aktivert slik at smerter oppleves sterkere i forhold til det som er normalt.


Etter hvert kan smertene øke i utbredelse, styrke og varighet til de blir mer eller mindre vedvarende. Sykdommen er definert som et smertesyndrom.

Betegnelsen “syndrom” brukes for å beskrive en samling karakteristiske symptomer med varierende eller ukjent årsak. Bevisstheten rundt den kroniske diagnosen fibromyalgi er økende. Har du muligens fibromyalgi uten å ha fått diagnosen ennå? Blodprøver og bildediagnostikk er normale. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


Ifølge Norsk Helseinformatikk lider omkring av befolkningen av fibromyalgi , hvorav kvinner utgjør langt de fleste (cirka ). Tilstanden er klart vanligst blant kvinner. Mange opplever også tretthet, søvnforstyrrelser, hodepine og stemningsforstyrrelser som depresjon og angst.

Ofte betegnes fibromyalgi som et smertesyndrom, det vil si en samling symptomer og tegn som utgjør diagnosen. Det er en mer eller mindre kronisk tilstand som er preget av vandrende smerter og kalles et smertesyndrom. I tillegg opptrer symptomer som muskelstivhet, utpreget tretthet, søvnforstyrrelser, kraftløshet, hovenfornemmelse, svimmelhet, hodepine og magebesvær. Les mer hos Apotek 1. Heldigvis er ikke fibromyalgi farlig.


Haugmark forteller at for mange føles det trygt å endelig få en diagnose. Bare det å få vite at det ikke foreligger alvorlig sykdom, og spesielt det at smertene du opplever ikke er farlige, gir en trygghet for mange. Det har blitt snakket mye om likheter mellom fibromyalgi , funksjonen til skjoldbruskkjertelen og muskelsmertesyndrom. Faktisk, så er mange feildiagnostisert fordi sykdommene har flere symptomer til felles.


Typiske kendetegn er kroniske og diffuse muskel- og ledsmerter. Alle opplever smerter fra tid til annen, men ved fibromyalgi har du smerter i store deler av kroppen over lengre tid. Det finnes ingen helbredende kur mot fibromyalgi , men behandling som kan hjelpe mot smertene. Optimal behandling av fibromyalgi krever ofte en kombinasjon av ikke-medikamentell og medikamentell behandling. Valg av behandling er avhengig av smerteintensitet, funksjon og assosierte symptomer som depresjon, følelse av utmattelse og søvnvansker.


Det er viktig å være klar over at sykdommen svinger naturlig med gode og dårlige perioder og at man kan lære seg strategier for å mestre dette på en best mulig måte. Fibropunkter Behandling. Ved fibromyalgi har du vekslende, men utbredte smerter i armer og ben.


Du vil være unormalt øm ved trykk på visse steder på kroppen, såkalte triggerpunkter.

Symptomer ved fibromyalgi. Der findes ingen facitliste for, hvordan man skal have det, når man har fibromyalgi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg