mandag 11. mars 2019

Gluten fri mat

Gluten fri mat

Med velsmakende mat ønsker vi å bidra til en friskere og sunnere hverdag til folk flest. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Har du glutenintoleranse og må spise glutenfritt? Her finner du gode matråd til glutenfri baking og tips til hvordan du kan øke næringsinnholdet i glutenfri bakst.


Gluten fri mat

Se våre glutenfrie oppskrifter. Mye matlaging kan foregå uten gluten og med vanlige oppskrifter. Med enkelte forholdsregler og bruk av noen spesialprodukter er ikke glutenfri matlaging noe problem. Det kan være veldig utfordrende å finne glutenfri mat. Det er ofte noen helt uventede matvarer som kan inneholder gluten.


Så pass på at du velger riktig. JA- mat Frukt, bær og grønnsaker, både friske, fryste og tørkede. Rent, ferskt kjøtt. Yoghurt, skyr og andre surmelks­produkter uten mysli.


Glutenfri mat kan øke risikoen for diabetes Dagbladet Pluss. En flott måte å begrense inntaket av gluten på er å kose seg med en lavgluten eller glutenfri frokost. For de som trenger totalt glutenkutt, finnes det glutenfrie mel- og kornvarer. Men man må ikke handle på “ fri for”-hyllene i butikken for å starte dagen på en herlig og nesten glutenfri måte.


Orgran vegan Easy Egg. På denne linken finner du den samme listen på engelsk, for importert mat eller om du skal ut og reise. Hvete har forøvrig (veldig) mange navn. Du kan se på denne listen over ulike navn på hvete for å få en oversikt.


Gluten fri mat

Du kan også finne en liste over trygge korn- og melsorter uten gluten på denne linken! Dette er en glutenfri matblogg, jeg er opptatt av å finne gode oppskrifter på både fest og hverdagsmat. Alle oppskriftene her er glutenfrie, men kan brukes som vanlige også. Dette er mest fordi jeg har to barn der den ene har cøliaki og den andre ikke, og de skal kunne lete frem til oppskrifter her selv. Du som har glutenintolerans gör bäst i att undvika vete, råg och korn.


Här hittar du goda och glutenfria recept på exempelvis pannkakor, bröd och tårtor. Husk at glutenfri mat kan være minst like god og sunn Når du har fått en diagnose som cøliaki, har du en gyllen mulighet til å gjøre positive endringer i kostholdet og forbedre helsen din – ved å bli mer bevisst på hva du putter i deg, og lage mer mat fra bunn av. Har du eller noen i familien cøliaki, og må spise glutenfri mat ? Da har vi laget en oversikt over hvilke av Findus sine produkter som er glutenfrie her. I tillegg finner du også en samling med oppskrifter som er uten gluten , til inspirasjon.


Når man er allergisk eller har intoleranse mot gluten må man tenke litt annerledes i matveien. Dette trenger absolutt ikke bety kjedelig mat , men kan derimot utfordre deg til å til å lage spennende retter. Her er tre glutenfri middagstips og to desserter.


Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke tjenesten vår, samtykker du i bruken av slike informasjonskapsler. I FORMs snabbguide lotsar dig genom de vanligaste matvarororna.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg