onsdag 14. februar 2018

P stav erfaringer

Jeg har også positive erfaringer med p - stav. Har ikke brukt noe prevensjon før og fikk satt den inn for halvannet år siden. Ingen bivirkninger som kviser, humørsvingninger og dårlig sexlyst. Er superfornøyd med å slippe å tenke på prevensjon hele tiden! De første månedene blødde jeg så og si ingenting.


Satte inn p -staven for fire måneder ca. Er en tålmodig og rolig sjel, men sånn helt ut av det blå kommer det en forferdelig irritasjon som ender i et stygt sinne. Må bare forlate rommet og roe meg ned på egen hånd (aldri opplevd før). Føler meg tung til sins og sexslysten er minimal blitt. Lege, helsesøster eller jordmor med spesiell opplæring, kan sette den på plass.


P - stav må kjøpes på resept. Før innsetting av p - stav må du vite helt sikkert at du ikke er gravi det tas derfor ofte en graviditetstest før innsetting. Du får lokalbedøvelse og selve innsettingen er helt smertefri. Jeg fikk p - stav i fjor, og til å begynne med var det som å være i himmelen: ingen mens, ingen smerter, ingen bekymringer. Men, etter mnd våknet jeg plutselig med mensen, og den varte i nesten mnd (med én dags opphold innimellom).


Jeg ville ha noe med lite hormoner fordi jeg plages veldig med migrene. Noen her som har erfaring med p - stav ? Jeg vil gjerne høre litt på erfaringer før jeg får den innsatt. Legen jeg var hos hadde aldri satt inn en p - stav før og derfor er jeg veldig skeptisk. Jeg gikk på cerazette i mange år før jeg satt inn p - stav. Fikk mange flere plager av p -staven.


Blant annet kraftige blødninger i flere uker og en del kviser. Utover det var det godt å slippe å tenke på p -pillene og jeg tror det kan være verdt å prøve det dersom man stresser mye med pillene og mulig graviditet. Jeg tok den ut etter et år. En annen hyppig brukt metode for fødselsregulering er kombinasjons- p -pillen. I motsetning til kombinasjons- p -pillen, kan Nexplanon brukes av kvinner som ikke skal, eller ikke ønsker å bruke østrogener.


P stav erfaringer

Når du bruker Nexplanon trenger du ikke å huske på å ta en pille hver dag. Blødningene var like kraftige hele måneden jeg hadde mensen, så jeg tok turen til helsesøsteren. Hun tok kontakt med fastlegen min, som ga meg en resept på p -pillen Microgynon, som jeg skulle ta samtidig som jeg hadde p - stav.


Så jeg går altså på både p - stav og p -piller i skrivende stund. Hvis du velger p -piller, p -ring eller p -plaster, kan du få utlevert inntil et halvt års forbruk av disse produktene på én gang. Er du år, betaler du 2kroner. Hvem er p -staven egnet for? Det er legen din som avgjør om du kan bruke p - stav.


Er ferdig med ammingen og begynner å bli rimelig lei av hyppige blødninger og Humørsvingninger! Ja det du skriver er det mange som opplever når de bruker p - stav. Det er forståelig at det er plagsomt å ha mellomblødninger ofte. Den vanligste bivirkningen ved p - stav er endrede blødninger.


Mens noen tåler de fleste sorter p -piller veldig bra, er det noen som ikke gjør det. Likt er det med p - stav og p -sprøyte. Selv bruker jeg p -sprøyte, får den satt gratis og slipper dermed å betale 15- for det. P -PILLER Du finner oversikt over alle p -piller på det norske markedet i tabellen i kapittel Prevensjonsmidler.


P stav erfaringer

Sikkerheten er imidlertid brukeravhengig, og kvinnen må huske å ta en pille hver dag, utenom de pillefrie ukene. P -staven Nexplanon inneholder ikke østrogen. P -piller gir et forutsigbart blødningsmønster. Har du erfaring men en eller begge av disse?


Vurderer hormonspiral eller p - stav. Husker at jeg som ung jente brukte kobberspiral og hadde masse blødninger, partneren min kjente også trådene som små stikk på penis, selv etter at tråden var klippet på nytt. Leser at det kan være m.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg