tirsdag 13. februar 2018

Herpes menn

Sjansen for å bli smittet er størst dersom seksualpartneren din har et utbrudd av herpes (kontaktsmitte). I begynnelsen av et utbrudd er det få symptomer, og mange oppdager derfor ikke at de har ett utbrudd. Genital herpes er en infeksjon i underlivet med herpes simplex virus (HSV).


Første utbrudd (primærinfeksjonen) kommer oftest få dager til uker etter smitte. Hos mange (over prosent) forløper dette uten plager, men det første utbruddet kan også være svært plagsomt.

Tradisjonelt har HSV-vært vanligste årsak til genital herpes , men de siste årene har man sett at genital smitte med HSV-er i økning. Dette gjelder særlig yngre voksne, spesielt kvinner og menn som har sex med menn. It is caused by the herpes simplex virus (HSV). Most cases of genital herpes are caused by infection by the. Kondom reduserer, men fjerner ikke smittefaren.


Hvis primærinfeksjonen opptrer hos gravid i dagene rundt fødselstermin, skal den gravide henvises til spesialisthelsetjenesten. Ved genital herpes er smittsomheten størst under utbrud men mange herpesutbrudd er for små til å merkes. Det finnes ingen vaksine.

Hyppigst er utslettet lokalisert på penis hos mannen eller på kjønnsleppene, i skjedeslimhinnen eller perianalt hos kvinnen. Informasjonen på helsenorge. It’s easy to mistake them for signs of a small pimple or ingrown hair. Enkelte vil også oppleve at det kommer litt utflod fra urinrøret og at det blir vondt å tisse.


Symptomer på herpes genitalis - menn. Tiltak ved enkelttilfelle. Lidelsen er kløende eller smertefull, men den leger seg selv. Den kommer imidlertid ofte tilbake.


Utbrudd av herpes simplex kan imidlertid forekomme på huden også andre steder. Ettersom herpes er svært svittsomt kan man få herpes whitlow av å være i kontakt med et aktivt herpes. Herpes kan man også få på fingrene.


Menn smittet med genital herpes er også økt risiko for en smertefull komplikasjon kjent HSV proktitt. Any of the following symptoms of a genital herpes simplex virus infection can occur in a man or a. Pasientene er alltid smittsom når symptomene er til stede og bør unngå seksuell kontakt i disse tider. Men det er også mulig å være smittsom uten synlige symptomer.


Menn med kjent herpes bør alltid bruke beskyttelse for å unngå å smitte sine partnere. Alle som mistenker at han kan ha herpes bør konsultere sin lege.

Bilder av herpes hos menn i det intime området: 2. For tiden er det kjent at opptil nitti prosent av befolkningen er påvirket av viruset, mens det i synlig form manifesteres bare i. Over av pasientene får nye utbrud men disse er som nevnt mindre plagsomme og varer gjerne i 1-uker. Dette kan medføre alvorlig sykdom hos den nyfødte. Infeksjonen er stort sett ufarlig, men sårene er smertefulle.


Viruset gir en livslang bærertilstand. Utbrudd av genital herpes er som regel mye mer smertefulle enn alminnelige munnsår. Men hos noen medfører det bare lettere irritasjon eller overhodet ingen symptomer.


Har du genital herpes bør du alltid bruke kondom når du har sex. Selv om du ikke har sår eller andre symptomer kan du smitte din partner. Hvis kvinnens partner er smittet med herpes , men kvinnen selv ikke har hatt herpesutbrud er det spesielt viktig at hun beskytter seg de siste tre måneder av svangerskapet.


I denne perioden bør paret enten benytte kondom eller avstå fra samleie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg