tirsdag 6. februar 2018

Kan gravide spise røkt laks

Kan gravide spise rå egg? Er det risikabelt å spise medium stekte hamburgere på restaurant? Hvorfor skal gravide bare spise fersk røkelaks? Stemmer det at gravide ikke bør spise fisk? Kjøtt er en viktig kilde til flere næringsstoffer.


Tunfisk på boks kan du spise med god samvittighet, men unngå å kjøpe stykker av hel tunfisk.

Skadelige bakterier og parasitter kan gi deg infeksjoner som påvirker barnet. Spis gjerne laks og laksefisker. Gravet eller røkt fisk bør du innta ferskest mulig. Les mer om sunn mat for gravide. Kilder: Sunn start av Vibeke Ø. Landaas, Marianne H. Dersom gravide kvinner tar CLA som kosttilskud kan dette ha uheldige effekter både på barnets fødselsvekt og lengde.


Hvilken fisk kan du egentlig spise når du er gravid?

Gravide og ammende frarådes å bruke CLA-preparater. Denne fisken kan du spise som gravi og denne fisken bør du styre unna i graviditeten. Her har gravide ingenting å frykte, bare de styrer unna bitene med tunfisk og følger de samme retningslinjene som befolkningen for øvrig: All fisk som skal spises rå, bør fryses ved -20°C i minst timer for å ta knekken på eventuelle parasitter.


Ifølge Helsedirektoratet kan rakfisk være infisert av bakterier som gravide bør unngå. Sjekk alltid her om det er noe du lurer ang. Ikke hør på den og den som tror de har hørt noe om det. Det er svært lite gravide ikke skal spise , men rått kjøtt som spekemat (også salami) og upastauriserte oster skal man holde seg unna.


Kosthold for gravide. Når du er gravid trenger du et kosthold som er variert og som gir tilstrekkelig av næringsstoffer. Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes. Det vil si at produktene bør være godt innenfor holdbarhetsdatoen. Prøv deg på en lakseburger neste gang du setter på grillen.


Vi har oppskriften. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. FETAOST: Trygt for gravide hvis den er varmebehandlet og nyåpnet. Foto: NTB scanpix Vis mer. Sushi og røkt laks.

Røkt laks kan spises så lenge den er godt innenfor holdbarhetsdato. Som du kanskje vet, rådes gravide til å være forsiktige med langtidsholdbare kjølevarer som mye oster og røkelaks fordi disse kan inneholde Listeria bakterien. Men, når det er sagt så kan du være rimelig sikker på at det er greit å spise vakumpakket røkelaks der du har sjekket utgangsdatoen. At man skal spise for to, er en sannhet med visse modifikasjoner.


Man trenger noe mer mat under graviditeten, men man skal ikke spise for to voksne. To ekstra grove brødskiver med hvitost vil dekke det ekstra energibehovet under graviditeten. Viktige næringsstoffer. Kjente fiskearter, som laks , ørret, torsk, sei, lyr og makrell, kan du trygt spise 1-ganger i uken.


Ja, fordi SALMA har topp kvalitet, kan gravide spise den rå. En eventuell fare ved å spise rå fisk henger i utgangspunktet sammen med mulig utvikling av Listeria-bakterien. SALMA har kun dagers holdbarhet, og det er ikke nok til å utvikle denne bakterien. Ja, røkt eller gravet laks kan stå på handlelista mens du er gravid. For gravide , som for alle andre som lager pålegg selv av fersk sil gjelder rådet å fryse ned fiskekjøttet før bruk for å drepe.


Røkt kjøtt må enten kulde eller varmebehandles før eller etter røkingen for å være sikkert for gravide i forhold til toxoplaxmose. I forhold til listeriasmitte bør den også varmebehandles over 1grader c. Raket laks og raket kjøtt er ikke bra for gravide da selve prosessen med gravingen kan gå galt og man kan bli forgiftet med. Forskning viser at omega-kan gi barnet ditt høyere intelligens, bedre motorikk, sterkere skjelett og sosiale ferdigheter.


Fisk fungerer forebyggende. Annen rå fisk produsert under hygieniske forhol som Salma- laks , kan også spises. Både gravide og alle andre som skal spise rå fisk, bør sørge for at den har vært nedfrosset i minst timer for å drepe parasitten kveis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg