mandag 5. februar 2018

Fotsoneterapi mot svangerskapskvalme

Men fordi legemiddelprodusentene ikke har søkt om markedsføringstillatelse mot svangerskapskvalme i Norge, står det gjerne et forbehold om bruk blant gravide på pakningen, sier hun. Gratis informasjonstjeneste. Dersom du heller vil prøve naturpreparater mot plagene, kan ingefær brukes mot kvalmen.


Det kan brukes inntil et gram i døgnet. Det tyder på at metoden kan hjelpe mot alle typer kvalme, også dagen-derpå-varianten. Men det finnes det ingen undersøkelser på, så det kan vi ikke si sikkert.


I denne artikkelen kommer vi i hovedsak til å forholde oss til fotsoneterapi , som er den varianten som brukes mest i Norge. Får kroppen i balanse. Høyre fot representerer høyre kroppsdel, mens venstre fot representerer venstre kroppsdel. Man kan minske smerter og øke kroppens evne til å fjerne slaggstoffer. Ved trykkmassasje på dei sonane, kan den aktuelle sjukdom lindrast.


Fotsoneterapi behandlar soner og punkter på føtane med trykkmassasje. Vitamin Bkan ha noe effekt mot svangerskapskvalme. Massasje av føttene kan brukes mot mange plager som spenner fra ryggsmerter og stress til urinvegsinfeksjon og kolikk hos spedbarn. Og hvis du har problemer i et organ, ett ledd eller en muskel, vil det vise seg som ømme punkter på føttene dine.


Noen gravide opplever at akupunktur hjelper mot svangerskapskvalme. Tilskudd av vitamin Bfinnes vanligvis i multivitaminprodukter for kvinner, men dosene er gjerne for lave. Det mangler forskning på om høye doser kan være skadelig for fosteret. Du bør alltid ta kontakt med legen din om bruk av legemidler.


Graden av kvalme kan variere mye fra person til person, fra uvelhetsfølelse til oppkast. Ikke alle vet at akupunktur og kostholdsråd kan hjelpe mot svangerskapskvalme. Mange kvinner oppsøker akupunktur for å lindre plagene ved svangerskapskvalme. Noen råd ved svangerskapskvalme : Pass på at du drikker nok, små slurker.


Ekstrem svangerskapskvalme , hyperemesis gravidarum, rammer cirka en prosent av gravide. Råd som kan hjelpe er blant annet å unngå ting du vet fremkaller kvalme, og innta små og hyppige måltider. Dagens første måltid kan gjerne inntas på senga. Er det noen som har erfaring med det her inne ? Jeg har ganske sterke plager med gang vansker og smerter i korsryggen, smerter i setet og i bena. Jeg går til kiropraktor en gang i uka og får laser behandling.


Føler det hjelper litt men så fort jeg gjør for mye så kommer smertene tilb. Svangerskapskvalme blir vanligvis gradvis borte etter svangerskapets tre første måneder. Slik skal behandlingen virke utrensende, stilmulerende og harmioniserende ved at.


Alvorlig svangerskapskvalme må tas på alvor av helsepersonell. Flere kvalmestillende legemidler kan brukes. Riktig behandling av svangerskapskvalme i tide, kan trolig forhindre mer alvorlige symptomer.


I Norge forekommer alvorlig svangerskapskvalme i mellom til prosent av alle svangerskap, det vil si cirka av 1svangerskap. Risikofaktorer for alvorlig svangerskapskvalme. Flere forhold er forbundet med økt risiko for alvorlig. Ingefærprodukter nevnes ofte i forbindelse med svangerskapskvalme. Det er få studier som kan bekrefte god effekt ved bruk av ingefær mot ekstrem svangerskapskvalme , men enkelte gravide har god erfaring av ingefærtilskud og opptil gram i døgnet fordelt på flere doser regnes som trygt.


En liten andel kvinner får det vi kaller ekstrem svangerskapskvalme (hyperemesis gravidarum). Kaster du opp så mye at du går ned mer enn ti prosent av vekten din, og blir uttørket, er det skadelig. Tegn på uttørring er svimmelhet, tørrhet i munnen, tørre, sprukne lepper samt mindre mengde og mørk farge på urinen. Ved muskel- og skjelettplager kan alle terapeutene på klinikken hjelpe.


For svangerskapskvalme , søvnplager og modningsakupunktur kan akupunktør Peter Thomsen og Mona Thorsen hjelpe. Akupressur mot svangerskapskvalme Forskning viser at et trykk på et bestemt sted på underarmen er med på å redusere svangerskapskvalme. Akupressur blir derfor tatt med i de nye retningslinjene for svangerskapsomsorg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg