mandag 19. februar 2018

Føflekkreft bilder

Bevar minnene i en vakker og personlig fotobok. Bestill lett online her! Det er vi stolte av og veldig glade for. Her ser du bilder av farlige føflekker med føflekkreft.


Se etter tegn som asymmetriske føflekker, ujevn kant, forskjellige farger og om føflekken vokser. Melanom, ofte kalt føflekkreft , er den mest alvorlige typen hudkreft.

Den kan i sjeldne tilfeller også forekomme i slimhinner, lymfeknuter, øyne og under negler. Dersom melanomet oppdages tidlig er prognosen god. Andre former for hudkreft omtales for seg selv.


Les mer om forandringer du bør følge med på. Føflekkreft oppstår når normale pigmentceller endres til kreftceller. UV-stråling, hudtype eller arv kan øke risikoen for å utvikle føflekkreft.


Artikkelen inneholder bilder av ulike typer føflekkreft. Mange er for sent ute, og da kan prognosene raskt bli mye dårligere. Solvett og selvsjekk av føflekker er viktig for å forebygge føflekkreft.

Norge ligger på verdenstoppen når det gjelder forekomst og dødelighet av føflekkreft. Hudkreft er den kreftformen som øker mest i Norge, derfor er det viktig å være på vakt. Utseendet av føflekkreft kan variere, men er typisk en voksende, stor føflekk med uregelmessig utseende, farge og ujevne grenser, samt hevelse. Kun av føflekkreft oppstår i eksisterende føflekker, og derfor skal man være ekstra oppmerksom på helt nye føflekker som vokser - men man skal også inspisere eksisterende føflekker. Nyoppståtte føflekker bør sjekkes hvis de viser rask vekst, er ujevne i kantene, har ujevn mørk farge, blør eller klør.


Hvis disse endringene skjer med allerede eksisterende føflekker bør man også ta seg en tur til legen. Kvinner får oftest føflekkreft på leggene, mens menn får det hyppigst på brystet. Derfor er føflekker som ikke har en klar og regelmessig kant, og går utenfor sine normale grenser, et tegn på føflekkreft. Colour (farge): Føflekker med celleforandringer eller kreft har fargesjatteringer fra rødbrunt til sort.


Du får tatt digitale bilder av hele kroppen og nærbilder av enkelte suspekte føflekker. Bildene vises på en stor skjerm, og kan derved studeres svært nøye. Det ene programmet kalles bodymapping og benyttes hos de med mange føflekker. Dersom føflekkreften oppdages tidlig, er prognosen svært god. Senskader er sjeldent ved føflekkreft , dersom kreften blir oppdaget på et tidlig stadium, men alle får et arr etter operasjonen.


I noen tilfeller kan det være aktuelt med hudtransplantasjon hvis svulsten sitter på et utsatt sted - som for eksempel på skinnleggen. Legene fastslo at Matias hadde ondartet føflekkreft. Kreften spredde seg etter hvert til ulike steder i kroppen. Til slutt havnet den i blodbanen.


Utsiktene til å få et langt liv var i ferd med å svinne hen.

Matias fikk tilgang på føflekkreftmedisinen ipilimumab, etter at han ble med i et forskningsprosjekt ved Radiumhospitalet. Melanom, som også kalles føflekkreft , er den mest alvorlige formen for hudkreft og omtales for seg. Snakk med oss Vi er her for å hjelpe deg med alle spørsmål om kreft, uansett hvilken situasjon du er i. Tjenesten er gratis og du kan være anonym. Alvorligere er det hvis kreftcellene har spredt seg til andre steder i kroppen. Den første spredningen skjer som regel til lymfekjertlene i regionen.


Sitter føflekkreften langt oppe på ryggen, vil spredningen trolig først vise seg i lymfekjertlene i armhulen. Personer i alle aldre kan få føflekkreft , men forekomsten øker med økende alder. Nedenfor lister vi opp typiske symptomer på føflekkreft , og nevner noen faktorer som kan gjøre deg mer utsatt enn andre for å få denne typen av kreft. Prosedyrer i Oncolex kan ikke erstatte faglig veiledning fra kvalifisert veileder. Den som følger prosedyrene har et selvstendig ansvar for at det foreligger nødvendig godkjenning, lisens eller autorisasjon.


Det sier Else Støring i Kreftforeningen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg