tirsdag 6. februar 2018

Allergi astma

Allergi astma

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!


Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Enkel og god forstøver til rimelig pris.


Godt egnet for hjemmebruk og reise. Har du symptomer som tett nese, nysing og kløe i øynene trenger det ikke være forkjølelse. Det kan være at du har en allergi. Det finnes behandling mot plager knyttet til astma og allergi. Allergi og overfølsomhet Allergi innebærer at kroppens immunforsvar reagerer på allergener, naturlige og i utgangspunktet ufarlige stoffer.


Allergi astma

Disse stoffene kalles allergener, kroppen reagerer med å produsere antistoffer. Hvis du tar medisin mot enten astma eller allergisk rhinitt, men likevel ikke er symptomfri, kan det tyde på at du enten ikke får riktig behandling eller at du kanskje har den andre sykdommen. Allergener og irritanter kan skape hevelse i slimhinnene og gjøre at det blir tyngre å puste. Denne økningen har flatet ut de siste årene. Flere gutter enn jenter får sykdommen før ti års alder.


Etter puberteten forekommer astma noe hyppigere hos jenter og kvinner enn hos gutter og menn. Utvikling av astma kan ha ulike årsaker. Allergi er en viktig faktor og det store flertall av barn med astma har samtidig allergi. Dette kan skyldes arvelige faktorer. Forskerne vet ikke nok om hvorfor forekomsten av astma øker.


Har du astma , allergi , høfeber og eksem, står du ikke alene. De små luftveiene i lungene blir betente og forsnevres. Allergivaksinasjonen (hyposensibilisering) gjør kroppen i stand til å tolerere det du i utgangspunktet er allergisk mot. Vaksinasjonen vil kunne dempe symptomene på allergi , og gjøre behovet for bruk av medisiner mot allergi mindre.


Astma - och Allergiförbundet. Reaksjonen fra immunsystemet er der for å beskytte oss mot alt fremmed som ikke hører hjemme i kroppen vår, som bakterier og virus. Når immunsystemet reagerer på proteiner som normalt finnes i og rund oss, som for eksempel i dyrepels, husstøv, pollen eller i maten, er det en overreaksjon som vi kaller allergi. Vi driver også medisinske klinikker og behandlingssteder over hele landet.


Allergi astma

Internasjonale forskjeller. Forebygging av plager hos de som er rammet. Det betyr at luftstrømmen gjennom bronkiene hindres (obstrueres).


Mens kols gir varig nedsatt lungekapasitet, vil astma først og fremst vise seg ved at pusten blir dårligere i perioder. Det er typisk ved astma at sykdommen svinger fra dag til dag og fra uke til uke. Tidlig tegn på astma. Hoste kan være et tidlig tegn på utvikling av astma. Mange barn og voksne har hatt uttalt hoste i lang tid før de fikk diagnosen: astma.


Typisk er det at den starter samtidig med eller like etter en alminnelig forkjølelse og fortsetter som en plagsom krillehoste. Hundeallergi – en vanlig form for pelsdyrallergi. Hunder finnes i dag i av norske husstander og blant husdyr er det bare katten som er mer populær.


Samtidig har rundt prosent av befolkningen allergi mot pelsdyr, og da først og fremst katter og hunder 2. Blant annet husstøvmid pelsdyr som hund og katt, røyking og pollen er faktorer som kan bidra til at astma utvikles. På den andre siden kan det hende at for lite eksponering til allergener fra dyr og planter samt miljøbakterier i tidlig barndom kan bidra til den globale økningen i astma - og allergi -forekomst (hygienehypotesen).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg