onsdag 28. februar 2018

Livsstil og helse

Les våre artikler her. Gir styrke til en aktiv dag. Få tips og inspirasjon her. Se hvordan du kan få i deg nok jod. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.

Alt fra plagg som holder inn, gir støtte og bedre blodsirkulasjon til ortopediske såler. Rask levering - dagers åpnet kjøp. Livsstil og helse henger sammen.


Den enkeltfaktoren som har størst betydning, er fysisk aktivitet. Men kosthol rusmidler, søvnrytme og psykososiale forhold er også av vesentlig betydning. Stadig legges det fram forskning om hvilke faktorer som har positiv og negativ innvirkning på helsa. For å kunne ta gode valg er det viktig at vi får tak i informasjon og blir bevisst på mulige problemer.


Barn og unge må læres opp.

Det å være ekstremt opptatt av å leve rett og spise sunt kalles ortoreksi. Med livsstil menes måten et menneske velger å leve. Lever vi sunt, har vi større muligheter for å holde oss friske enn hvis vi lever usunt.


En dårlig livsstil kan gi flere psykiske utfordringer. Maria Arlén Larsen, som er lege og forsker på ernæring, fedme og fettforbrenning, forteller til KK. Hva er helse og livsstil egentlig?


Jeg tenker at det nok er litt forskjellig fra person til person hva man legger i disse ordene. Fordi vi har ulik bakgrunn, vi er fra ulike kulturer og ikke minst har vi individuelle oppfatninger. Vi er timers mennesker med timers helse.


Den samme helsen som vi har i fritiden tar vi med oss på jobb. Studier innen helse – og produktivitetsforskning konkluderer med at kostnadene forbundet med dårlig livsstil er store og økende, både innen sykefravær og sykenærvær. Betegnelsen brukes om måten en person lever på, først og fremst om de aktiviteter man selv har råderett over, og som avspeiler egne valg. Blogg om helse og livsstil. Alt du trenger å vite om en kul på halsen.


Når en person legger merke til en kul på halsen, kan de bli skremt. Hælspore, urolige ben, fotsopp, hallux valgus, benhinnebetennelse?

Ansatte sitter, spiser og stresser seg syke - og arbeidsgiveren lider. Arbeidsgivere som fokuserer på livsstil og helse for seg selv og sine ansatte nyter godt av dette, og Stamina Helse kan hjelpe! Faktorer i kosten, livsstilen, det ytre miljøet og måten vi lever på, påvirker vår disposisjon til å få slike sykdommer. Overspising, manglende fysisk aktivitet, tobakksrøyking, overdrevet alkoholinntak og stress synes å være sentrale årsaksfaktorer for å få livsstilssykdommer senere i livet.


Bransje, fag og miljø. Kosthald og livsstil. Matportalen tilbyr undervisningsopplegg om ernæring som inneholder fakta- og oppgaveark. Matportalen og Helsedirektoratet har laget undervisningsopplegg om mat merket med Nøkkelhullet. Psykisk helse og fysisk aktivitet.


Fysisk aktivitet fremmer helse , bedrer humøret, gir energi, og reduserer stress.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg