torsdag 22. februar 2018

Fastlegeordningen helfo

Fastlegeordningen helfo

Kontakter du Helfo på vegne av noen andre, må du ha fullmakt. Dette er fordi den helserettslige myndighetsalderen er år. Helsenorge har kvalitetssikret informasjon om helse, sykdom og rettigheter, og digitale tjenester som bytt fastlege, e-resepter og kjernejournal. Når du som helseaktør har avtale med Helfo , får du direkte utbetalt den økonomiske stønaden pasienten har rett til. En avtale om direkte oppgjør er en personlig og gjensidig forpliktende avtale mellom deg og Helfo.


Kommunane har ansvar for at det finns tilbod om legehjelp til kommunen sine innbyggarar og dei som midlertidig oppheld seg i kommunane. Ansvaret til kommunane omfattar også ordninga med fastlege. Her kan du finne og bytte fastlege, og se hvem som er fastlegen din nå.


Hvordan bytte fastlege Finn en fastlege på Legelisten. Søk blant alle fastlegene her. Alle som er bosatt i en norsk kommune, har rett til å stå på liste hos en fastlege. Vi har god legedekning med færre innbyggere per fastlege enn mange andre land. Statistikken viser at kommunene har lykkes med å rekruttere flere fastleger enn befolknin.


Norge, og få informasjon om hvilke tjenester disse tilbyr. Anbefalte fastleger. Brukervurderinger, autorisasjon, kvalifikasjoner, kontaktinfo, ev. Din neste fastlege finner du her.


Fastlegeordningen ble innført i Norge 1. Det er kommunens ansvar å besørge nødvendig helsehjelp for sine innbyggere. Kommunene og legene inngikk avtaler som sikret pasientene en fast lege å forholde seg til. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt. Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Formålet med fastlegeordningen er å sikre at alle får nødvendige allmennlegetjenester av god kvalitet til rett ti og at personer bosatt i Norge får en fast allmennlege å forholde seg til.


Kommunene har ansvaret for at legehjelp er tilgjengelig for alle i kommunen. Det inkluderer fastlegeordningen. Slik bytter du fastlege. Du har rett til å bytte fastlege inntil to ganger per år.


Gå inn på helsenorge. Det er ulike frister for innsending av søknader. Du må lese mer om fristene for det enkelte stønadsområde på helsenorge.


Feilinnsending: Hvis du oppdager at du har gitt feil opplysninger etter at skjemaet er sendt inn, kan du fylle ut nytt skjema med tilleggsopplysninger. Du kan selv velge hvem du vil ha som fastlege, men legen må ha ledig kapasitet og være med i fastlegeordningen. Du kan velge en fastlege i en annen kommune enn der du bor. Du kan også fritt velge å bruke en lege som ikke er med i fastlegeordningen , men da betaler du en høyere egenandel. En fastleges inntekt baseres ikke kun på det du betaler på vei ut fra legekontoret, men er satt sammen av flere deler.


Egentlig får legen din inn en god del penger bare ved å ha deg på listen. Hovedregelen i fastlegeordningen er at legen er næringsdrivende med offentlig finansiering. Alle som til enhver tid oppholder seg i en kommunen har imidlertid rett på nødvendig helsehjelp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg