onsdag 7. februar 2018

Fødsel uke 30

Hvis fødselen skjer før uke er fullendt, er det en for tidlig dvs. Prematur betyr egentlig førmoden. En prematur fødsel starter med premature rier.


Risikoen for prematur fødsel øker dersom kvinnen: Har hatt premature rier i tidligere. Fra uker og dager til uker og dager av svangerskapet.

Ved termin vil mer enn liter fostervann regnes som unormalt mye, og under 2ml defineres som unormalt lite. Strengt tatt har kroppen din forberedt seg på fødselen helt siden du ble gravid. For mange er det likevel først nå de virkelig begynner å kjenne graviditeten på kroppen.


I uke går du offisielt inn i tredje trimester. Er du bekymret for fødselen ? Når du er gravid i uke så nærmer det seg fødselen og det er ikke uvanlig at man begynner å føle seg litt urolig. Om det er noen trøst så er du ikke alene om dette.

Men det legen sist sa til meg, og jeg var da i uke 3 var at barnet har det best der det er en stund til, MEN, er ferdig utviklet, og har bare igjen å vokse lit mer. Så om han hadde komt da, så hadde det ikke vert noen krise. De sier de skal klare seg veldig bra om de kommer i uke -32. Gravid uke symptomer.


Mange er plaget av kynnere på denne tiden. Dette er kroppens måte å forberede seg på fødselen på. Gjennom svangerskapet organiserer musklene i livmoren seg slik at de på best mulig måte kan skyve babyen ut ved fødselen. Samtidig skal musklene også bli sterke nok til å gjennomføre dette. Så flott at det gikk så bra, til tross for prematur fødsel.


Jeg bare lurte sånn generellt på om bebisene klarer seg når de blir født i uke og utover. Noen med erfaringer? Er i uke 3 og har en del nedpress.


Hun har snudd seg med hodet ne og magen er mye lavere enn den var med storebror. Han brukte også lengre tid på å snu seg. Storebror kom til termin, men hadde aldri nedpress med han.

Føles som om hun her k. Siste del av svangerskapet, tredje trimester som går fra uke -41. Første trimester, uke 0-11. Tredje trimester, uke -41. Det finnes trimester. Nå begynner det å nærme seg fødsel og omtrent tre fjerdedeler av svangerskapet er gjennomført.


Ta gjerne med bilen og setet til butikken dere kjøpte barnesetet eller et annet sted som kan hjelpe dere med å sørge for at dere monterer det korrekt. Kjør gjerne rundt med et tomt barnesete noen uker før fødselen , da er du ihvertfall på den sikre siden. Erfaringen viser at en slik pause er gunstig, og at fødselen da kommer i gang når behandlingen startes igjen. Fødeplass og fødetilbud Jordmor og fastlegen din hjelper deg å velge det beste fødestedet for deg. Fødestue, fødeavdeling og kvinneklinikk gir ulike tilbud.


Vetle er født akkurat uker. Han hadde ingen problemer med pust e. Han ble regnet som prematur, måtte ammes hver time hele døgnet og fikk tillegg på sykehuset. Fikk litt gulsot å lå i lys natt. På størrelse med en ananas. Babyen er snart ferdig formet og har inntatt fosterstilling.


Bena er trukket opp mot brystet, fordi det ikke er plass til å strekke dem i livmoren. Barn født mellom uke og uke bruker betegnes som for tidlig født (PT – Pre Term), fødsel i uke 29–som mye for tidlig født (VPT – Very Pre Term), og før uke som ekstremt mye for tidlig født (EPT – Extremely Pre Term).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg