mandag 5. februar 2018

Smerte i nakken

Smerte i nakken

Finn Smerte I Nakken. Sørg for en ekstra støtte, og dermed bedre komfort under bilturen. Stramme nakkemuskler fører derfor også til smerter i hodet og selve ryggsøylen. Muskelsmerter i nakken , diagnostikk.


Dette er en diagnose som legen stiller ut i sykehistorien din samt en undersøkelse av muskler og muskelfester i nakken. Nakken består av nakkevirvler med mellomvirvelskiver. Det er mange små ledd mellom disse virvlene, og det er også tett med leddbån muskler og sener. I tillegg er det i dette området mange nervetråder.


Nakkesmerter er en svært vanlig muskel- og skjelettlidelse. Smerter i nakken dreier seg som regel om belastningskader på muskler, leddbånd og annet bløtvev rundt nakken eller akutt muskelstrekk. Nakken (cervikalcolumna) består av ryggvirvler som forbinder kraniet med resten av kroppen. Hva kan årsaken være til at jeg har smerter i nakke, skulder og armer? Smerter og ubehag i nakke, skulder og armer kan forårsakes av skader eller irritasjon i selve nakken.


Smerte i nakken

Det kompliserte samspillet mellom nakke-skulder-arm gjør at smerter her er utbredt. De er vanskelig å avgrense og kan utløses av mange grunner. Symptomer ved Artrose i Nakken. Noen lever med artrose i nakken uten å være plaget i det hele tatt, mens andre opplever betydelige leddsmerter og nakkestivhet. Noen har et jevnt ubehag i nakken som forverres ved lite aktivitet – andre igjen har smerter som forverres med aktivitet.


Her er vanskelig å finne en fasit. Dette kan du gjøre selv når du har kink i nakken. Ta det med ro i time 0–12. Hold hodet i ro, og unngå bevegelser som gir smerter.


Hvis du våkner med kink i nakken , så bli liggende litt i senga, og hvis det skjer mens du driver med idrett, så stans øyblikkelig. De kan alle bidra til vondt i øverste del av nakken og bakhodet – samt gi såkalt cervikogen hodepine. Hvorfor har jeg vondt i både nakke og bakhodet? Flere av leddene og musklene fra nakken kan referer smerter mot hodet i såkalte refererte smertemønster. Det kan også være en kombinasjon grunnet feilfunksjon i muskulatur, sener eller ledd.


Smerte er kroppens advarselssystem, der fortæller os, når der er noget galt. Og for mange mennesker er nakken det område, hvor den røde lampe først begynder at blinke. Nakken er nemlig et følsomt område og en god indikator på, om vi passer på os selv.


Smerter i skulder eller smerter i nakken er ofte forekommende problemer i den øvre delen av ryggen, og er ofte forårsaket av problemer eller overbelastning i skulderleddet eller nakkens stabiliserende muskelstruktur. Det er kraftige variasjoner i forhold til hvor mye plager, smerter og symptomer den enkelte har. I et tidligt forløb af smerter er det dog kun relevant i meget få tilfælde. Man ve at folk med smerter i nakken har nedsat udholdenhed af nakkemuskulaturen, og et forebyggende øvelsesprogram kan være med til at forebygge nakkesmerter. I nakken er det mange nervetråder og nakken er derfor lett utsatt for smerter ved skade eller sykdom.


De fleste av oss opplever flere episoder med akutte nakkesmerter i løpet av livet. De er også langt vanligere hos mennesker som sover på magen. Akutte nakke smerter er vanlig etter whiplash, slag eller fall. Jeg skulle bare snu på meg og så hogg det til i nakken min”, eller ”jeg våknet i dag tidlig og kunne ikke snu på hodet” er vanlige presentasjoner av nakkekink. Begrepet cervical columna er den anatomiske betegnelsen på de syv skjelettvirvlene som utgjør nakken.


Smerte i nakken

Med spenninger i bevegelsesapparatet mener vi stive muskler, sener og ledd. Det er vanlig å ha forbigående stivhet og smerter i nakken. Langvarige smerter i nakken kan være daglige smerter , der ikke forandrer sig meget fra dag til dag, men det mest almindelige er, at smerterne varierer. Mange, der har smerter i nakken over en længere periode, har ikke problemer konstant, men perioder med smerter afløst af perioder med stort set ingen smerter. Begge disse musklene har utspring i nakken , og kan dermed være med på å gi deg både nakkesmerter og hodepine.


Scenarioet demonstrerer hvordan ulike deler av kroppen påvirker hverandre. I dette eksempelet er det diafragma som er den primære årsaken og gir sekundære symptomer i nakken og øvre del rygg, som igjen gir deg smerter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg