tirsdag 27. februar 2018

Klamydia penis

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Behandling av klamydia. Klamydia behandles med antibiotika.


Dagens anbefaling for behandling av klamydia er en syvdagers antibiotikakur med Doksycyklin. Denne behandlingen er meget effektiv. Pasientene må vente i to uker etter behandling før de kan ha ubeskyttet samleie. I smittevernloven er klamydia definert som en allmennfarlig smittsom sykdom.


Det er ikke sikkert at flere kvinner enn menn har klamydia , men kvinner er flinkere til å teste seg oftere enn menn. Kondom vil beskytte mot klamydia hvis den blir brukt riktig. Smitteoppsporing er også et viktig forebyggende tiltak. Har du testet positivt på klamydia , bør dine seksualpartnere de siste månedene også bli testet for sykdommen.


Klamydia penis

Også er det viktig å sette kondomet på når penis er stiv. Det er anbefalt at du bruker kondom om du har en penis i munnen, sier Follestad. Når det er en jente som mottar, så er det ikke noen god beskyttelse å bruke. Det finnes noe som heter slikkelapp (en tynn lapp av latex eller gummi), men det blir fort klønete, og det gir ikke god beskyttelse, sier han. Infeksjonen er lett å behandle, men ubehandlet klamydia kan imidlertid gi alvorlige helseproblemer.


Riktig bruk av kondom er den beste måten å beskytte seg på. Infeksjonen kan, dersom den ikke behandles, føre til redusert fruktbarhet hos kvinner. Teoretisk kan klamydia gå over i blodet, men det skal nok svært mye til for at en som er smittet med klamydia i underlivet skal kunne smitte gjennom å gi oralsex. Skal man være helt sikker benytter man kondom.


Klamydia penis

HIV finnes i alle kroppsvæsker inkl. Hvis du utfører oralsex på en person som har f. Vær oppmerksom på at klamydia , gonoré og syfilis kan smitte til både skjede, urinrør i penis , hals og endetarmsåpning. Bakterien som forårsaker kjønnssykdommen heter klamydia trachomatis og lever i vagina eller penis. Smitte kan oppstå ved mannlig utløsning eller i den kvinnelige utskillelsen hos infiserte individer.


Symptomer ved infeksjon i skjeden. Svie ved vannlatning er det aller vanligste symptomet, men ikke alle opplever dette. Enkelte kvinner merker at utfloden endrer seg (som feks. til brun utflod) dersom de blir smittet av klamydia. Ved balanopostitt affiseres forhuden, i tillegg til glans.


Klamydia penis

Vanligste årsak er eksem. Kan forårsakes av klamydia eller annen soi, men også av soppinfeksjon i hud. The eye infections may also be spread by personal contact, flies, and contaminated towels in areas with poor sanitation.


Chlamydia trachomatis only occurs in humans.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg