fredag 9. februar 2018

Foster uke 24

Tema: Alt gravide er redde for. Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Gravid uke symptomer.


Vekten din har mest sannsynlig økt litt, og kroppen er blitt tyngre å drive. Det er vanskeligere å presse blodet tilbake til hjertet, slik at du kan få hovne bein hvis du står mye i løpet av dagen.

Ta et fotbad og legg deg med beina høyt. Livmorens stabiliseringsbånd strekker seg, og kan merkes som stikninger i. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Da er det ikke lenger prematurt.


Det kan forekomme at barn som er født rett etter uke kan slite litt ekstra med luftveiene, at de trenger litt ekstra, men i utgangspunktet er det ikke noe vi stopper eller gjør noe med etter uke 34. Mesteparten av vektøkningen skyldes utvikling av muskel- og benmasse. Huden er fortsatt tynn og rynkete, det mangler underhudsfett. Uke Det kan ha gått opp fem på syv kg, noen enda mer.


Huden, som tidligere har vært helt transparent, blir tykkere og dekket av vernix.

Nå fosteret kan suge på tommelen, er det en praksis for å suge på brystet. RhD positivt foster. RhD-profylaksen i sv.


I løpet av tredje og fjerde uke krummes embryoet så sterkt at hode og halespiss nesten møtes. Halen vokser ut over den fremtidige navlesnoren, som derved kommer over på buksiden. Når halen er lengst, utgjør den cirka en femtedel av hele embryoet.


Den tilbakedannes deretter, og i niende uke forsvinner den helt mellom setemuskulaturen. På størrelse med en grapefukt. Nå kan du kjenne livmoren et par centimeter over navlen når du ligger på ryggen.


Babyen er rundt centimeter lang og veier omtrent 6gram. I uke er det tid for den tredje svangerskapskontrollen. I tillegg til den vanlige samtalen vil legen eller jordmoren nå måle det såkalte symfyse-fundusmålet. Dette skjer ved å måle avstanden mellom symfysebeinet og øvre kant av livmoren, og forteller hvordan livmoren og fosteret vokser.


Vi vil utvide grensen for selvbestemt abort til uke 24. Det handler om å harmonisere vårt regelverk med land som Nederland og Storbritannia som tillater abort frem til uke og 24. Det er mange land som går lenger enn Norge, og det er ingen grunn til at vi skal være mer konservative enn disse, sier Unge Venstre-leder Sondre Hansmark. Fosterets hjerteslag kan høres med et stetoskop. Alt om mage, kropp, fostret, kosthold og utvikling i uke 22.


Fra og med uke defineres fosteret juridisk sett som et barn om det skulle fødes, uansett om det i den medisinske termen fortsatt er ett foster helt frem til fødselen.

Kroppen din gjennomgår nå en stor forandring og du kjenner sannsynligvis av kramper, hovne ben og sure oppstøt. Det blir jo det samme som når man er uke pluss dag inn i et nytt år, da er man i uke ikke i uke 1. På torsdag var jeg fullgåtte uker, dvs. Fosteraktivitet registreres på helsekortet fra uke 24. De fleste foster har utviklet et bevegelsesmønster ved uker, noe som hjelper gravide til å legge merke til endringer.


Antallet fosterbevegelser har en tendens til å øke frem til uke i svangerskapet, for så å stabiliseres seg på et nivå som vil vare frem til fødselen. Fosterlyden er lyden av fosterets hjerteslag. Den kan høres med stetoskop fra omkring 20. Regelmessig kontroll av fosterlyden gjøres også under fødselen for å følge med i fosterets tilstand. Alle gravide i Norge får tilbud om ultralyd i uke 1 men noen ganger blir avvik på fostre oppdaget senere, så sent at en abort ikke kan bli gjort i Norge.


Ytterligere å utvide dette forslaget til uke mener jeg er et uetisk og uklokt forslag. Det er ingen liberal rettighet eller verdi å skulle kunne ta livet av sitt eget levedyktige foster. For et foster er i mange tilfeller regnet som levedyktig allerede fra uke 22.


Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg