tirsdag 6. februar 2018

Narkotika stoffer

Lær mer om narkotiske stoffer og virkninger. Opium kan gi følelse av velvære og derfor være attraktivt som rusmiddel. Stoffa påverkar kroppen på ulike måtar. Er du helse­personell?


Ved å oppgi dette kan du få bedre tilpasset innhold etter om du har formell helsefaglig kompetanse eller ikke.

Begrepet er fra et farmakologisk synspunkt meget upresist, da det omfatter stoffer med svært ulike effekt. Nyutviklete narkotiske stoffer som tilhører stoffgruppene havner automatisk på listen over ulovlige stoffer. Det gjelder for eksempel syntetiske cannabinoider.


Muligheten til å føre opp stoffgrupper gjør at myndighetene i mye større grad kan være i forkant av utviklingen og på forhånd definere nyutviklede narkotiske stoffer som narkotika. Vi har kun narkotikalista som ramser opp hvilke stoffer som til en hver tid er klassifisert som narkotika. Dette er ett av de kontroversielle temaene i narkotikapolitikken, nemlig spørsmålet om man skal skille mellom harde og myke stoffer , sier Svanaug Fjær, forskningsleder ved Rokkansenteret.


Det kan imidlertid bli produsert nye slike, vanligvis syntetiske, stoffer. En ny problemstilling er knyttet til mulig avkriminalisering og legalisering av dagens narkotiske stoffer.

Da vil enkelte rusgivende stoffer ikke lenger stå på Legemiddelverkets narkotikaliste og som sådan ikke lenger være narkotika ifølge definisjonen over. Liste over narkotiske stoffer og legemidler Klikk og merk de stoffer og legemidler du har brukt fra listen under. Det er altså myndighetene (ved Statens legemiddelverk) som til en hver tid definerer hvilke stoffer som regnes som narkotika , og derfor er ulovlige.


Opioder er en fellesbetegnelse for stoffer som binder seg til opiodereseptorer i celleoverflatene. Opioder inkluderer stoffer som er fremstilt fra opiumsvalmuen, samt stilsvarende stoffer som er kunstig fremstilt. De vanligste opiodene er morfin, heroin, kodein, buprenorfin, metadon og oksykodon, fentanyl og petidin.


I narkotikalisten oppføres de stoffer , planter og droger som kommer inn under Den alminnelige narkotikakonvensjon 30. Konvensjon om psykotrope stoffer 21. Hvilke typer narkotika finnes? Still spørsmål Still spørsmål account_circle. Rapporten omtaler bruk av narkotika i Norge, konsekvenser av narkotikabruk, samt omtale av tiltak og behandling.


Last ned våre apper. Narkotikalisten innholder narkotiske stoffer. Apper: Her kan du lese mer om våre apper. Eller laste dem ned ved å velge din platform fra symbolene under.


Dette omfatter å bringe rusmidler ulovlig inn i landet og hvordan rusmidlene blir solgt og brukt.

Brukerromsloven (tidligere sprøyteromloven) hjemler et unntak fra straffansvaret etter legemiddelloven: Den som med lovlig adgang til et brukerrom inntar narkotika eller besitter en brukerdose narkotika til egen bruk, kan ikke straffes. Ulike narkotiske stoffer kan ha mange forskjellige bivirkninger, brukerne kan oppleve ubehag og for eksempel hallunisasjoner ved for store doser og i verste fall vil en overdose føre til død. Langvarig bruk av narkotika kan gi ulike helseskader så som lungesykdom (KOLS) hvis man røyker mye cannabis, hjerteproblemer etter bruk av amfetamin og generelle helseskader som et resultat av. De er lagt under internasjonal og nasjonal kontroll, som i det store og hele gjør det ulovlig å tilvirke, importere, eksportere, distribuere, anvende og besitte disse stoffene.


Støtt deg gjerne til virksomhetens policy for rusmiddelbruk og spill for å vise til virksomhetens generelle holdning til narkotika. Vi erfarer at ved bruk av narkotika hender det relativt ofte at vedkommende både innrømmer å ha brukt narkotika , og også sier seg villig til gå inn i en individuell Akan-avtale med en gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg