torsdag 8. februar 2018

Hvor mange dager er et svangerskap

Forskjellen er én dag. Ved beregning med eSnurra er svangerskapslengden 2dager , og med Terminhjulet 2dager. I dag definerer også Verdens helseorganisasjon svangerskapets varighet som uker. Men er dette korrekt? Ved nærmere etterprøving viser det seg at et svangerskap i Skandinavia varer i gjennomsnitt – dager lenger enn uker, regnet fra siste menstruasjons første dag (– 3).


Svanger betød i denne sammenhengen en tung eller langsom ting, mens endelsen skap er langt til for å omdanne adjektivet til substantiv.

Svanger som adjektiv er lite brukt i norsk i dag. Hvor langt er et svangerskap ? Merkelig nok kommer svaret an på hvem og hvor du spør. I Norge er det uenighet om graviditeten varer i 2eller 2dager. Enhver gravid dame som går til svangerskapskontroller teller dagene for å vite hvordan babyen utvikler seg.


For det andre må en ha et tall på hvor mange kvinner i fertil alder som dør. For det tredje må en vite hvor mange barn som blir født levende. Det er ingen som kan nekte.

Uke 0-2: Man regner første dag av siste menstruasjon som starten på et svangerskap , selv om eggløsningen finner sted først to uker senere. Et svangerskap varer i uker og dager eller bare uker, alt ettersom hvem man spør. Egget blir befruktet etter uker, altså går vi i realiteten gravid bare av disse ukene.


Hvordan teller man måneder i ett svangerskap uti. Om du skal gå 2dager som i eSnurra eller 2dager som i Terminhjulet er ikke noe å bekymre seg over. Dette er rett og slett to konkurrerende tabeller for å regne ut ultralydterminen, sier jordmor Siri von Krogh. Finn laveste nettpris her. Eggcellen og sædcellen smelter sammen i egglederens ampulle.


Graviditet omfatter perioden fra unnfangelse til fødsel. Det befruktede egget transporteres deretter gjennom egglederen til livmorhulen, hvor det graver seg ned i livmorens slimhinne etter 6–døgn. Helsedirektoratet anbefaler at alle gravide som ikke har født blir undersøkt i spesialisthelsetjenesten 7-dager etter beregnet termin for å finne ut om fødselen bør settes i gang. Dette er fordi måneder varierer i lengde, mens uker er alltid sju dager lange.


Altså hvor mange dager var dere med barnet før dere gikk fra det der? Og hvor gammelt var barnet? Minstemor er ett år, og vi har akkurat begynt nå. Er hunden din med valper?


Og spekulerer du på hvor lenge den skal gå gravid?

Man sier at det går mellom til dager fra den dagen den ble parret. Det vil altså si omkring uker. Fosteranleggene vokser seg fast på livmoren etter ca. Et år har uker, og et år har måneder.


Den oversikten over her, som lusketusk la ut, er den riktige i forhold til hvor mange. Dette er mitt andre svangerskap , men blir aldri helt klok på hvordan jeg skal holde styr på tellingen av disse svangerskapsukene og månedene. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg