onsdag 21. februar 2018

Abort etter 12 uker

Abort etter 12 uker

Hvis du ønsker abort etter utgangen av 12. Du kan henvende deg direkte til et sykehus som har abortnemn ta kontakt med fastlegen din, en gynekolog eller en annen lege. De tre siste årene har prosent av dem som søkte om å få ta abort etter uke , fått søknaden innvilget. Informasjonsskriv til deg som skal søke om abort etter utgangen av 12. Kvinnens argumenter skal være tungtveiende slik at hun langt på vei har selvbestemmelse da også.


Abort etter 12 uker

En kvinne som begjærer svangerskapsavbrudd etter uke , skal gis standardisert informasjon og tilbys prevensjonsveiledning, etterkontroll og eventuelt senere samtale(r). Hun forklarer at omtrent til prosent av alle aborter gjøres etter uke 12. Dersom du ønsker en abort etter denne uken , og du har vært på sykehuset og funnet ut hvor langt du har kommet i svangerskapet, må du møte framfor en nemd dersom du er over uker på vei. Loven sier at man kan få abort inntil fosteret er levedyktig. Selv om du snart er uker gravid eller at du går ut over ukers grensen så kan du ta abort.


Er du over uker så er det en lege på sykehuset og en sykepleier som vil ha en samtale med deg om dette. Jeg er en jente på 1 blir i desember. Jeg har tatt både en medisinsk og en kirurgisk abort rundt uke , og jeg vil anbefale deg å ta den kirurgisk.


Det skjer slik hun over forklarer, men det psykiske er værre ved en medisinsk abort. I tillegg med meg, så gikk det ikke slik det skulle. Kontroll på sykehuset er ikke nødvendig ved abort innen fullgåtte uker.


Sykehuset kan tilby kontroll etter to til fire uker , men du har ikke krav på slik oppfølging. Det gjøres vanligvis ikke rutinemessig ultralydkontroll etter aborten. Hvis graviditeten har gått så langt at fosteret kan være levedyktig (i dag ned til uker ), kan ikke abort innvilges på noe grunnlag. Svangerskapsavbrudd etter utgangen av 12. Abortnemnden avgjør, etter begjæring fra kvinnen eller vergen, hvorvidt det foreligger grunnlag for å innvilge abort etter vilkårene i abortloven § tredje ledd.


Abort etter 12 uker

Kobber- og hormonspiral kan settes inn etter uker hvis graviditetstest før innsetting er negativ. En studie fra Karolinska Institutet viste at det ikke var noen forskjell mellom kvinner som fikk satt inn spiral 5-dager etter en medisinsk abort , og kvinner som ventet 3-uker for å få satt inn spiral. Sverige sliter i dag med svært høye aborttall.


Ved de aller fleste sjukehusene kan friske kvinner velge å fullføre aborten hjemme dersom svangerskapet har vart under uker. På samme måte som ved hjemmeabort vil du få et medikament som starter abortprosessen. Medikamentell abort på sykehuset kan bli utført fram til og med uke i svangerskapet. Om barnet: Stemmebånd! I begynnelsen av denne uken er fosteret ti uker gammelt, og mange regner dette tidspunktet som en milepæl.


Abort etter 12 uker

De fleste spontanaborter skjer i løpet av de tolv første ukene av svangerskapet, og fra nå av er de mindre vanlige. Så lenge du blør skal du bruke bin ikke tampong. Du bør unngå samleie de to første ukene i etterkant av aborten , eller så lenge du blør.


Du kan bli sykemeldt i 1-dager fra og med den dagen du tar de siste tablettene. Etter en medikamentell abort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg