fredag 16. februar 2018

Behandling av psykiske lidelser

Behandling av samtidige rusproblemer og psykiske lidelser. Personer som har både rusproblemer og psykisk lidelse, må få behandling som ser disse to problemene i sammenheng. Dersom legen ved institusjonen ikke har kompetanse på sykdomsområdet, vil legen ha et ansvar for å konferere med relevant spesialistkollega og eventuelt med pasientens fastlege. Regionsenter for barn og unges psykiske helse (RBUP) Øst og Sør har utviklet en elektronisk håndbok for oppsummert forskning om effekt av tiltak ved psykiske lidelser hos barn og unge (buphandboka.no).


Behandling av psykiske lidelser

Alternativ behandling av psykiske lidelser. Ved psykiske lidelser er det viktig å få støtte og behandling som hjelper. Det finnes flere behandlingsalternativer i helsevesenet, blant annet med tilbud om kognitiv terapi. Dessuten er det flere brukerorganisasjoner som kan gi god informasjon og råd om hvordan man kan gå frem.


Medisinsk behandling av psykisk lidelse. Dersom man isteden forstår psykiske lidelser som et resultat av nevrokjemisk ubalanse i hjernen, vil en medikamentell intervensjon være mest nærliggende. En klinisk ”medisinsk psykiatri” ser på forholdet mellom psykopatologi, atferdsmønster og psykofarmaka.


Behandling av psykiske lidelser

Dersom målsettingen om flere friske år skal oppnås, er det avgjørende at eldre får god behandling for sine psykiske lidelser , på linje med befolkningen for øvrig. Bruk av legemidler for psykiske lidelser øker med alderen. Det er store geografiske forskjeller i medikamentell behandling av psykiske lidelser.


Dette er mest uttalt for tradisjonelle angstdempende midler. Generelt ser det ut som om Sørlandet og Østlandet har høyest forekomst av legemiddelbehandling. Problemer med psykiske lidelser og rusavhengighet. Vi tilbyr frivillig behandling inntil eller mnd. I behandlingen bruker vi både evidensbasert og teoretisk kunnskap fra bla.


Behandling av psykiske lidelser

Det finnes ingen norske befolkningsstudier som har kartlagt forekomst av psykiske lidelser hos ungdom ved hjelp av kliniske intervjuer. Vi har brukt data fra Norsk pasientregister (NPR) til å beregne andeler barn og unge som får diagnostisert psykiske lidelser i spesialisthelsetjenesten, det vil si sykehus, poliklinikker og avtalespesialister. Debatten har dreid seg om både kunnskapsgrunnlaget, forståelsen av psykiske lidelser , behovet for egne enheter og om hvilken plass pasientstemmene skal ha i behandlingen. Flere har ytret bekymring omkring konsekvensen av tiltaket for pasientene, sier Heiervang, ifølge Ahus.


Diagnostisering av psykiske lidelser kan her være vanskelig, og usikre diagnoser fører til at indikasjonen for medikamentell behandling blir usikker. Dermed er det en fare for overmedisinering og feilmedisinering, men også for at personen ikke får medikasjon han kunne hatt hjelp av. Psykiske lidelser Avhengighet som definert av psychologytoday er en tilstand hvor en person engasjerer seg i bruk av et stoff eller i en oppførsel hvor belønningseffekter gir et overbevisende insentiv til å gjentatte ganger forfølge oppførselen til tross for skadelige konsekvenser. AS ved kognitiv atferdsterapi (KAT), siden denne behandlingsfor-men særlig anbefales i forhold til denne gruppen. Etter ønske fra de regionale fagmiljøene for autisme, ble det besluttet at prosjektet spesielt skulle omhandle behandling av tvangslidelse (OCD) hos mennesker med AS ved KAT.


Ressursklinikken er en privatklinikk som tilbyr utredning og behandling for alle typer psykiske lidelser. Du trenger ikke henvisning fra lege, men kan ta direkte kontakt på telefon for å bestille time. Vi tar imot pasienter fra hele landet. Dette for å få bedre dokumentasjon av behandlingsutbytte.


Innsamlede data gir grunnlag for å besvare flere spesifikke problemstillinger knyttet til diagnostikk, fenomenologi, behandling av psykiske lidelser i denne gruppen, effekt av intervensjonene, og forskjeller i tjenestetilbudet og ressursbruk mellom regioner. Rapporten beskriver utbredelsen av de ulike psykiske lidelsene på ulike alderstrinn, sårbarhetsfaktorer, risikofaktorer og beskyttelsesfaktorer for psykiske lidelser , samt dokumenterer de viktigste konsekvensene av psykiske lidelser for det norske samfunnet, og drøfter behandling i et folkehelseperspektiv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg