torsdag 15. februar 2018

Musearm behandling

Musearm behandling

Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Enkle eksperttips for å unngå – og bli kvitt – musearm. De aller fleste blir bra enten av seg selv eller ved hjelp av behandling , men det kan ta langt ti sier Jacobsen. Men hva er symptomene på musearm , hvordan behandler du skaden best og kan du trene med musearm ? Her får du svar på alle spørsmålene du har om musearm.


Musearm behandling

Musearm – spørsmål og svar. Hva skjer i armen når du har musearm ? Symptomer – hvordan føles det å ha musearm? Behandling – hva kan jeg gjøre selv med musearm ? Betegnelsen musearm benyttes først og fremst på samme lidelse som tennisalbue, som er et vanlig resultat av gjentatte ensformige bevegelser. For eksempel dersom du jobber ved et samlebån med en frisørsaks, med tastatur og mus, eller i en jobb der du generelt gjør de samme bevegelsene. De primære advarselstegn på museskade ( musearm ) er smerter i fingre, håndflader, håndle underarme eller skuldre.


Smerten kan være brændende, smertende eller jagende. Det kan være lokale (f.eks fingerspidserne) eller diffuse (f.eks hele underarmen). Trening er altså stikkordet hvis du vil forebygge musearm , og jeg anbefaler da generell trening av overkroppen samt spesifikke øvelser for skulder og armer, sier hun. Les også: Snart kan vi få treningspiller. I visse tilfeller kan det være aktuelt å kombinere trening med annen behandling , som for eksempel trykkbølgebehandling, tape, nålebehandling, bruk av støttebandasjer eller -skinner (ortose) eller bløtdelsbehandling (massasje og triggerpunktbehandling).


Kirurgi bør alltid være siste alternativ i behandling av tennis- og golfalbue. Mange timer foran dataskjermen øker risikoen for musearm eller musesyke. Datamaskinen er blitt et stadig viktigere hjelpemiddel og verktøy. Ikke bare er den hovedverktøyet i mange yrkesgrupper, vi bruker også mer og mer tid ved PC-skjermene i fritiden. Vanlig behandling for musearm eller tennisalbue er tverre friksjoner som er en spesifikk senemassasje, nålebehandling i senevevet eller trykkbølgebehandling.


Treningsprogrammet starter med lett belastning, som gradvis økes til tung belastning utover i programmet. Det behandler vi totalt fem ganger med en uke mellom hver behandling. Etter det er det pasientens sitt ansvar å jobbe med øvelsene vi instruerer på egenhån forteller naprapaten.


Begrebet musearm omfatter alle de symptomer, der kan opstå i forbindelse med gentagne belastninger af muskler, ledbån sener og nerver. Begrebet musearm dækker over mange forskellige tilstande i skulderen, armen, håndleddet og hånden, således at både symptomerne og diagnoserne kan variere. Der følger ofte nakkesmerter med tilstanden.


Har du smerter i arm, håndled eller skulder, har du måske fået en museskade. Jeg er i utgangspunktet litt redd for behandling , for jeg opplevde for mange år siden en fysioterapeut som trykket på alle vonde punkter i høyre underarm, noe som førte til at hele underarmen hovnet kraftig opp. Jeg brukte en sommer med mye hvile for å lege den igjen. Ergonomisk sentrert mus som BarMouse V SlideMouse og Vertikal mus. Fysioterapi, kortison eller ingen behandling ? Hva hjelper mot tennisalbue?


Musearm behandling

En ny studie fra Universitetet i Oslo viser at hverken kortison, fysioterapi eller en kombinasjon av disse har noen effekt på lang sikt. Tennisalbue kan være svært smertefullt. Selv om det oftest går over av seg selv, kan smertene bli langvarige og mange må sykemeldes. De senere år er det kommet studier som peker i retning av at langtidseffektene ved kortisoninjeksjoner ikke er bedre enn avventende behandling eller behandling med fysioterapi. Fem raske, effektive øvelser alle kan gjøre.


Bruk den øverste hånden til å trekke det hvilende håndleddet og fingrene opp til du kjenner at det tøyer. Lateral Epikondylitt. Den medisinske terminologien for tilstanden som kalles tennisalbue er lateral epikondylitt.


Musearm behandling

Tilstanden var i utgangspunktet klassifisert som en senebetennelse, derav -itt endelsen, men innen pasienten oppsøker lege eller fysioterapeut har skaden svært ofte passert den akutte fasen og utviklet seg til å bli en kronisk degenerativ senelidelse. Det finnes ingen gylden regel for hva som er riktig behandling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg