fredag 30. september 2016

Vannkopper inkubasjonstid

Forløpet av vannkopper er vanligvis mildt hos barn med normalt immunforsvar. De fleste barn får sykdommen i løpet av småbarnsalderen, og de blir derved varig immune. En person er smittsom fra ca.


Hva er tegnene på vannkopper ? Siden kan det spre seg til hårbunn, armer og ben. Sykdomsforløp og inkubasjonstid ved vannkopper Hvor lang inkubasjonstid er det på vannkopper ? Hvordan er sykdomsforløpet ved vannkopper ? Tiden fra man er smittet til sykdommen bryter ut ( inkubasjonstid ) er 2-uker. Vannkoppene er mest smittsomme 1-dager før og 3-dager etter utbrudd av hudforandringene. Når alle sårene er skorpebelagt, regner man med at det ikke er smittefare lenger.


Ved førstegangs smitte gir vannkoppeviruset vannkopper. Varicella ( vannkopper ) og herpes zoster (helvetesild) forårsakes av varicella zoster-virus (VZV) i familien herpesviridae. Vannkopper regnes som smittsomt fra dager før utslettet begynner t. Primærinfeksjon forårsaker vanligvis hos barn en mild sykdom med utslett ( vannkopper ), men kan hos voksne gi et mer alvorlig forløp. Fordi vannkoppene klør er det risiko for å få infeksjoner. For varmt vann vil gjøre at huden klør enda mer, advarer Hetland.


Når bør du ta kontakt med lege Det er i utgangspunktet ikke nødvendig å oppsøke lege når barnet får vannkopper. Dette er årsaken til at de aller fleste har gjennomgått infeksjonen i voksen alder. Ofte blir mange barn smittet av vannkopper samtidig, enten på skolen eller i barnehagen, hvis ett barn først har fått vannkopper. Av og til kan også friske mennesker få komplikasjoner av vannkopper. Utslettet kan bli betent.


De fleste flyselskaper vil ikke la folk reise hvis de har vannkopper. Hvis en gravid blir utsatt for smitte og ikke vet om de har hatt vannkopper tidligere, bør testes for antistoffer mot varicellavirus. Inkubasjonstid 1–uker. Smittsom fra 1–døgn før utbrudd til alle vesiklene er krustebelagte, ca. Etter gjennomgått infeksjon blir viruset liggende i spinalganglier og kan siden reaktiveres og forårsake herpes zoster.


Vannkopper inkubasjonstid

På denne nettsiden kan du finne informasjon og bilder av vannkopper. Hensikten er å øke kunnskapsnivået hos foreldre og andre interesserte om vannkopper. Kan variere, vanligvis 4-dager.


Symptomer og forløp. Vanlig brennkopper begynner med vesikler, fra noen få millimeter til et par centimeter, med blakket innhold om de ikke sprekker tidlig. Deretter danner det seg typiske tykke honninggule kruster, ofte med erytematøs kant. Om man pirker vekk krusten, siver ravgul væske.


Svar: Når du er blitt smittet, tar det mellom og dager før vannkoppene bryter ut. Hvis du har hatt vannkopper én gang, kan du ikke få det igjen. Du kan derimot få helvetesild senere i livet, fordi virus har ligget sovende i dine nerver. Sønnen til en venninne av meg fikk vannkopper i dag, og jeg vurderer å dra småen med på smittefest i morgen, siden gutten enda er smittsom (etter hva jeg har skjønt).


Det er også en viss risiko for å få nerveskade, lungebetennelse og leverskade. Hvor lang tid må jeg regne med at det tar f. Men vi skal til Tyrkia 20. Dersom en i husstanden ikke har hatt vannkopper fra før, og dermed mangler immunitet, er det over prosent sjanse for at vedkommende blir smittet.


Som regel er den rundt til dager, men det ses tilfeller med så lite som dagers inkubasjonstid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg