mandag 26. september 2016

Urinveisinfeksjon feber

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.


Finn informasjon om din resept her!

Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Gir nedsatt allmenntilstand og feber.


Noen ganger foreligger falskt negativ prøve. Hos ikke-gravide kvinner i fertil alder med cystittsymptomer er sannsynligheten for at det likevel foreligger en urinveisinfeksjon , og legen vil gi deg antibiotikakur likevel. Noen kan også oppleve å få smerter i nedre del av magen, i ryggen eller oppleve å få blod i urinen.

Ved øre urinveisinfeksjoner er infeksjonen mer alvorlig, og man kan oppleve smerter, feber , kvalme og oppkast. Ved øvre urinveisinfeksjon kan forløpet være akutt med høy feber , dårlig allmenntilstan oppkast, diaré og magesmerter. Urinveisinfeksjoner forekommer hos færre enn av spedbarn og småbarn.


De er langt hyppigere hos jenter enn gutter fordi urinrøret er kortere hos jenter - det er kortere vei for bakteriene inn til urinblæren. Infeksjonen gir høy feber og dårlig allmenntilstan og bør behandles snarlig for å unngå komplikasjoner. I denne saken skal vi konsentrere oss om nedre urinveisinfeksjon.


Nyrebekkenbetennelse er det samme som øvre urinveisinfeksjon. Symptomer kan være feber , dårlig allmenntilstan smerte på siden av magen eller korsrygg, kvalme og oppkast samt smertefull vannlating. Den vanligste formen for urinveisinfeksjon er akutt blærekatarr, men pyelonefritt er heller ikke sjelden.


Ved pyelonefritt er pasienten ofte allment påvirket med sterk sykdomsfølelse, flankesmerter, høy feber og frostanfall. Etter hvert vil disse bakteriene føre til en betennelse i slimhinnen som kler innsiden av urinblæren. Dette kalles øvre urinveisinfeksjon eller nyrebekkenbetennelse (pyelonefritt). Dette er en mer alvorlig tilstan og du bør oppsøke lege så snart som mulig dersom du også har symptomer på nyrebekkenbetennelse.


Vanlige symptomer er feber , smerte i siden, kvalme og oppkast. Typiske symptomer ved nedre urinveisinfeksjon er svie ved vannlating, samt hyppig og sterk trang til vannlating. Feber er ikke vanlig.


Infeksjonen starter gjerne i urinrøret eller urinblæren, og spres oppover urinlederne til nyrebekkenet.

Kalles også øvre urinveisinfeksjon , i motsetning til blærekatarr eller urinrørsbetennelse, som kalles nedre urinveisinfeksjon. Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Noen opplever feber ved urinveisinfeksjon 1. Har kvinnen i tillegg symptomer som feber , frysninger, flankesmerter, kvalme eller brekninger, tyder dette på pyelonefritt, altså en komplisert øvre urinveisinfeksjon.


Det kan være symptomer som gjør at man ikke umiddelbart tenker på urinveisinfeksjon. De mangler kanskje appetitt, kaster opp, legger ikke på seg, har feber , trives ikke eller er irritable. Hvis et barn har hatt urinveisinfeksjon , bør legen undersøke om barnet har en medfødt misdannelse i blæren eller urinrøret. Tidlig urinveisinfeksjon , eller gjentatte urinveisinfeksjoner, kan være uttrykk for urinveisanomali. Sjansen for anomali er størst hos gutter med urinveisinfeksjon i de første leveårene.


Det er økt forekomst av cystitter ved vesikouretral refluks, steindannelse, forhold som skaper resturin og instrumenteringer. Som oftest er det forutgått av symptomene på urinveisinfeksjon , som hyppige vannlatning og svie, men så får man gjerne feber , frysninger og nedsatt allmenntilstand. En pasient med urinveisinfeksjon har gjerne smerter og ubehag.


Pasienten kan også ha feber. Det er viktig å vaske godt, siden eldre pasienter gjerne er inkontinente. Inkontinens i tillegg til urinveisinfeksjon kan medføre sjenerende lukt.


Diagnostisering av urinveisinfeksjon. Bakteriene kommer oftest inn i blæren via urinrøret. Hva er urinveisinfeksjon.


I alderen opp til år er det i størst grad kvinner som rammes av denne lidelsen, og de utgjør ca. Den viktigste årsaken til dette er at urinrøret hos kvinner er betydelig kortere enn hos menn, og at urinrøret munner ut like ved skjeden og i nærheten av endetarmsåpningen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg