tirsdag 20. september 2016

Får ikke sove gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Bekymring og grubling fører til nattevåke for mange. Et lite og kjedelig triks kan være redningen.


Søvnproblemer er helt normalt av og til, men vedvarende søvnproblemer kan være alvorlig.

Hvis du sliter med søvnen, er det beste tipset å slappe av og godta at dette er helt vanlig når du er gravid. Man må prøve å ikke se på det som et problem, men akseptere situasjonen, sier legen. Det er nemlig helt normalt å sove mindre når man er gravid. Ikke er det farlig heller, selv om det kan være veldig slitsomt.


Har du prøvd å legge deg tidligere, eller sove time på dagtid slik at du ikke blir overtrøtt? Nå når jeg er gravid har jeg slitt litt med søvn i siste trimester. Har funnet ut at dersom jeg ikke har sovnet innen min, så er det best å stå opp.


Spiser da litt og går og legger meg igjen.

Har sovet få timer pr natt siden juletider. Har en tung depressiv fase hver vinter. Brukte denne gangen Zeldox, med god effekt. Men jeg sover aldri en hel natt. Er gravid i uke nå.


Hva skal jeg gjøre? Det hender at man bare ikke får sove. I stedet for å ligge og snu seg halve natten, er det mye bedre å stå opp og gjøre et eller annet.


Dette er ikke farlig så lenge man ikke blir helt utmattet. Du kan for eksempel lese, lytte til musikk, strikke, sy, surfe litt på Internett, skrive brev eller noe. Etter hvert klarer du ikke sove på hverken mage eller rygg. Dersom du ligger på rygg vil barnet presses mot hovedpulsåren og skape et trykk, noe som resulterer i svimmelhet. Noen kan ligge på magen i starten, men når magen blir større så sier det seg jo selv at det ikke går.


Ligg på siden, og gjerne med ei pute mellom beina. Verker så i hofta at det er ikke mulig å sove. Vondt å ut av senga også (og var vel 4turer på do for å tisse de 5timene jeg sov ). Får legge meg å sove litt på dagtid idag også.

Blir ofte sånn mot slutten av graviditeten. Samme her, finnes ikke trøtt nok så jeg får sove. Merker jeg er sliten og trøtt, men tydeligvis ikke nok. Synes virkelig synd på dem gravide som jobber og klarer dette.


Gravid og søvnproblemer. Foruden at genere så kan søvnproblemerne også være en stor belastning i dagligdagen. Et er, at man må vænne sig til knapt så fredfyldte nætter, når baby har meldt sin ankomst, men at man heller ikke kan sove ”i fred” inden, kan for mange resultere i uro, stress og dårligt humør.


Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Jeg blir snart sprø #128561; den siste uka så våkner jeg rundt midt på natta og må på do. Problemet er at jeg ikke får sove igjen etter det. Heldigvis er det helg i morgen, men den siste uka på jobb har jeg gått rundt som en zombi.


Derfor får du ikke sove. Ifølge Folkehelseinstituttet har flere fått søvnproblemer i Norge det siste tiåret. Her er de vanligste årsakene til at folk sliter med søvnen. Jeg får ikke sove – hva gjør jeg? Du får gjerne ikke sove om natten dersom du ligger og tenker på ting som har berørt deg samme dag.


Det er derfor viktig å legge negative tanker til side slik at du klarer å slappe av i sengen før du sovner. Det gir deg mer energi gjennom dagen, og kroppen slapper også bedre av når kvelden kommer. Du trenger ikke kjøre på med de hardeste øktene, men en halvtimes trening i form av pilates, yoga eller for eksempel svømming er fint når du er gravid. Jaja, i går sov han time for første gang på fler uker, så det er vel håp selv om det igjen ble alt for lite i dag.


Det er virkelig som å ha et helt annet barn når han får sove nok. Prøver såklart også å hente tidlig, rett etter andre målti men er et par dager i uka hvor det er helt umulig å få til. Powernap eller høneblund på godt norsk, kan hjelpe når man er gravid ! Har du ikke fått nok søvn i løpet av natten, så ta deg en liten lur på dagen og få tilbake energien din.


Men husk at en nap eller blund er nettop det. Pass på å ikke sove for lenge -det kan igjen gå utover nattesøvnen. Altså sliter vi med å sovne inn, vi våkner midt på natta og ikke får sove igjen, eller vi våkner altfor tidlig om morgenen.


På 70-tallet ble det utviklet en metode mot søvnløshet som kalles for ”stimuluskontroll”.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg