fredag 30. september 2016

Ryggplager korsryggen

Finn ryggplager korsryggen hvis du ser nå. Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select.


Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Smertestillende legemidler kan hjelpe, mens ryggen blir bedre. Ryggplager i korsryggen kan deles i akutte og kroniske plager, der førstnevnte har en varighet under seks uker og kroniske over tolv uker.

Vanlige årsaker til akutte plager kan skyldes overbelastning, fall, vridning, slitasje og direkte skade. Personer som opplever akutte ryggplager i korsryggen har ofte hatt lignende plager tidligere. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Riktige arbeidsstillinger og løfteteknikker spiller en stor rolle når man skal forebygge ryggsmerter.


Man bør for eksempel unngå krumrygg og heller holde svai i korsryggen og bøye knærne når man bøyer seg forover. Dermed sparer man belastning over korsryggen. Man bør under ingen omstendigheter bøye seg skrått nedover med krum rygg.


Timebestilling: Vi tilstreber at du får time så raskt som mulig.

Dersom du ikke finner ledig time på nettet, kan du ringe klinikken direkte. Disse mytene er både direkte og indirekte årsak til omfanget av hvordan, og til hvilken gra ryggplager preger folks liv og kostnadene knyttet til det. Tren bort korsrygg-smerter - her får du øvelsene. Smerter i korsryggen hindrer mange overvektige fra å trene. Men fysisk aktivitet er anbefalt ved korsryggsmerter, og er i seg selv et viktig.


Her presenteres enkle øvelser som du kan gjennomføre for å forebygge og redusere smertene. Det finnes ulike årsaker til at smerter oppstår i korsryggen. Det kan for eksempel være feil arbeidsstilling eller løfteteknikk. Akutte smerter i korsryggen er smerter i nedre del av ryggen, med en varighet på under seks uker.


Akutte korsryggsmerter er ufarlige tilstander, ofte kalt lumbago eller hekseskudd. Blir tilstanden vedvarende etter uker, betegnes det ikke lenger som en akutt korsrysggsmerte men som kroniske korsryggsmerter. Skiveprolaps forekommer vanligvis i korsryggen (nedre rygg) fordi det er her mellomvirvelsskivene blir utsatt for størst belastning og slitasje, men prolaps kan også forekomme i nakken eller andre steder i ryggen. Alt som medfører økning av akutt eller kronisk belastning på mellolmvirvelskiven kan i teorien føre til et prolaps. Ryggplager i nedre del av ryggen og bekkenet i forbindelse med graviditet er også svært vanlig.


Symptomer og kliniske tegn. Akutte ryggsmerter Akutte ryggsmerter, også kalt akutt lumbago, kink eller hekseskud er en smertefull, men som regel ufarlig tilstand. Utgitt av Nasjonalt ryggnett.

Denne brosjyren er laget for deg som har akutte ryggplager. Hvor utbredt er ryggplager ? Over en måneders periode har ca. Korsryggsmerter er utbredt, men i de aller fleste tilfeller er de ikke farlige og går over av seg selv. Den enkelte med korsryggsmerter bør i størst mulig grad forsøke å leve livet som før, med aktivitet og variert bevegelse av ryggen.


Nær prosent av alle ryggsmerter som ikke har noen klar årsak, er knyttet til korsryggen. Dette er et typisk utsagn fra pasienter som opplever en dårlig korsrygg for aller første gang. Prolaps i ryggen er for mange assosiert med uhelbredelige smerter og utsikter til et liv der ryggen er ødelagt for alltid. Det er vel ikke prolaps vel.


Som tidligere nevnt, er passive personer mer utsatt for plager nederst i ryggen, enn de som er aktive. Andre grupper som ofte kan få plager i korsryggen er gravide, eldre og overvektige. Gravide kan oppleve disse enten på grunn av bekkenplager, eller fordi tyngdepunktet har endret seg og dermed gir økt belastning på ryggen.


Hva kan jeg gjøre selv med ryggplager ? Mange av ryggsmertene går over i løpet av 1–uker, men veldig mange får tilbakefall. Sliter du med ryggsmerter er det ulike tiltak du kan gjøre for å forbedre det. De aller fleste er enkle, dagligdagse tiltak som hjelper på de aller fleste tilfellene med smerter i ryggen.


Vondt i korsryggen og korsryggsmerter kan ramme alle. Det passer aldri med vondt i korsryggen. Akutt vondt i korsryggen er en plage som rammer opptil av den norske befolkningen ifølge tall fra NHI.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg