onsdag 14. september 2016

Tyntflytende utflod

Endret farge og konsistens på utfloden kan tyde på at noe er galt. Dersom utfloden blir klumpete, kan dette være et tegn på sopp vaginitt. Da vil man gjerne kjenne at det klør i tillegg. Veldig tyntflytende , nesten vannaktig, utflod er heller ikke bra, da dette kan tyde på at du har skjedekatarr, sier Evelyn Simmones.


Utflod fra skjeden som lukter vondt, klør eller kommer i unormale mengder er ikke normalt og kan skyldes blant annet infeksjon eller betennelse. I vår veiviser kan du lese mer om ulike årsaker til unormal mengde utflod og når du bør ta kontakt med lege. Mange forveksler bakteriell vaginose med soppinfeksjon, men en soppinfeksjon kjennetegnes ofte blant annet ved sterk kløe og grynete utflod som vanligvis ikke lukter.


Les mer hos Apotek 1. Eggløsningen finner sted ti-tolv dager før neste menstruasjon starter. Utfloden rundt eggløsning er vannklar og tyntflytende. Denne naturlige utfloden har ingen sterk lukt. Sopp vil vise seg som et hvitt klumpet utflod (likner cottage cheese), medfører gjerne kløe i området ved skjedeinngangen og i skjeden.


H er typisk over 5. Tilstanden skyldes unormal sammensetting av bakterier i skjeden. Jeg har det av og til. I alle norske apotek vil du finne midler med melkesyre, for eksempel Lactal, som finnes både som vagitorier og gel, sier informasjonsfarmasøyten.


Slimpluggen som dannes i livmorhalsen i svangerskapet beskytter barnet mot infeksjoner utenfra. Mot termin vil livmorhalsen modnes. Den blir mykere og kortere og holder dermed dårligere på slimpluggen.


Hos de fleste gravide vil slimpluggen løse seg opp og komme ut som rikelig tyntflytende , blank utflod. Slimhinnen i skjeden og ved skjedeinngangen er irritert, hoven, og det svir. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Mengde utflod varierer fra jente til jente og kvinne til kvinne. Noen har så lite at de føler at ikke har noe, mens andre kan ha ganske mye.


Det finnes ingen måter å stoppe en utflod på. Har du mye utflod , så har du det. Utflod og skjedebetennelse (skjedekatarr) Hva er utflod - og hva er normalt? Utflod er oftest gulfarget eller melkehvit, og forekommer i alle aldre. Rundt prosent av alle fruktbare kvinner synes utflod er plagsom og bruker daglig truseinnlegg eller bind.


Kjennetegnes av tyntflytende , hvitaktig utflod med litt stram lukt. Noen opplever kløe og lett svie i og omkring skjeden. Dette er ikke en infeksjon, men en ubalanse i bakteriefloraen med for lite melkesyrebakterier i forhold til luktebakterier. Opptrer relativt ofte hos kvinner i overgangsalderen.


Hei, jeg har i 2-dager hatt veldig tyntflytende utflod , nesten som vann. Er det noe jeg burde sjekke opp hos legen eller går det over av seg selv? Det er denne som lukter fisk.


Det vil si at jeg har ikke masse utflod i trusa. Men om man tar en finger i skjeden så kommer det masse hvit, tykk utflod på fingeren. SAMMENDRAG BAKTERIELL VAGINOSE – Gardnerella vaginalis (m.fl.) SMITTEMÅTE Er ikke regnet som en seksuelt overførbar infeksjon, men en forstyrrelse i underlivets normalflora. SYMPTOMER Rikelig, tyntflytende utflod med vond lukt. Etter menopausen avtar elastisiteten i vagina og vestibulum og plateepitelet minsker i tykkelse.


Dette kan gi sårhet i skjeden, tyntflytende utflod , dyspareuni og svie ved vannlatning. Behandling er bruk av glidemiddel, eller østrogensubstitusjon lokalt eller systemisk. Ved blodig utflod må cervix- og corpuscancer utelukkes.


AnonymBruker skrev: Og man ringer da ikke jobben og bruker feber som en unnskyldning. Man ringer og gir beskjed om at man er borte fordi man har feber.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg