fredag 16. september 2016

Flintstek stekt i panne

Blir det dårlig grillvær, så kan du godt steke flintstek i ovnen istedet for å grille den. Savner du grillstripene, så kan du steke flintsteken litt i en grillpanne. En flintstek rekker normalt til to personer og blir saftig, mør og smakfull om du griller den riktig. Lag noen snitt i svoren slik at den ikke krøller seg under grilling. Dette gjelder for både naturell og marinert utgave.


Noen som har noen gode tips til steking av flintstek i en ovn?

Hei, kjære Godt-leser! Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår.


Marinert flintstek , fennikelsalat og krydrede potetbåter. Eller en ferdigmarinert flintstek de har kjøpt til kroner kiloen. Tror faktisk disse og kan ristes på tørr panne , men vi har alltid en flaske.


Grillet flintstek med spicy coleslaw. Som ekstrautsyr får du både stekeplate, en enkel grillrist, wok- panne og en rillet grillpanne.

Slik steker du flintstek. Flintsteken er både saftig og smakfull. Kjøpte Gilde marinert flintstek på Spar da de hadde på tilbud til bare pr kg. Er på ca 560g så vet ikke om det holder til middager kanskje?


Har aldri smakt dette før. Står at den kan stekes i panne. Kan sikkert også stekes i ovn? Men hvor lenge og hvor sterk varme?


Jeg har i allefall ikke smakt seig flintstek enda, selv ikke den svigermor på død og liv skulle steke i nesten minutter. Folkefavorittten flintstek er, ironisk nok, et av de vanskeligste. Det er viktig å snitte svoren så kjøttet ikke vrir seg under steking. Steketiden er vanskelig å si,det kommer an på tykkelsen på flintsteken.


Grillribbe blir best i stekepannen,om det er slike. Ja, hvordan skal jeg tilberede disse svære kjøttstykkene? Vi steker den alltid hel i panne eller på grill og deler den opp etterpå. Forside Fellesforum Anonymforum - Skravle Skulle grille, me var visst tom for gass.


Hvilken temperatur steker jeg grillribbe og flintstek på i ovnen. Sist jeg laget flintsteik så ble den laget i stekepanna.

Gjør som Malama sier, sjekk ved å skjære i den. Det kommer jo ann på tykkelsen og slikt, og jeg husker heller ikke hvor lang tid det tok å steke flintsteiken til den var gjennomstekt. En snart klassiker som bare er nydelig. Her i versjon på en seng av potetsalat.


Om en skiver den opp eller bare deler den i store stykker er smak og behag. Løft ut filetene, og ha sjalottløk i fine skiver og små, delte buketter med blomkål i panna. Ha eventuelt i litt ekstra smør. Surr til blomkålen og løken er passe møre, legg ørretfiletene oppå, strø over litt hakkede urter og server. Stek biffene på sterk varme.


Legg aldri for mye kjøtt i panna , da avkjøles den, kjøttsaften renner ut og biffene blir kokt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg