onsdag 21. september 2016

Humørsvingninger gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Humørsvingninger er helt normalt når du er gravid.


Dette skyldes en kombinasjon av hormoner som herjer i kroppen, spenning, stress, slitenhet og engstelse knyttet til denne livsomveltende epoken.

Trening, nok søvn, riktig mat og tid med kjæreste og venner kan hjelpe deg på tøffe dager. Det er faktisk ganske normalt at opleve humørsvingninger under graviditeten. Men hvad er det præcist, der sker for os, og er der noget, vi kan gøre ved det? Hvorfor får vi humørsvingninger under graviditeten? Lige fra det øjeblik, du bliver gravid , forandrer din hormonbalance sig konstant.


Snart kan kjæresten din se ut som en gravid tenåring! Rundt en prosent vil også oppleve å få kviser på andre steder av kroppen – for eksempel på magen, lår og armer – men da som regel kort tid etter fødselen.

Når du er gravid produseres en rekke hormoner som alle har sin bestemte misjon, så dersom du for eksempel føler deg humørsyk eller glemsk er dette grunnen. Her er alt du bør vite om hormonene mens du går gravid , hva som forandres og hvorfor. Det skyldes en kombination af hormonændringer i kroppen, spænding, stress, træthed og ængstelse knyttet til den kommende fødsel, barselsperiode og den nye rolle som forælder.


Mange forveksler også tegn på at det faktisk er menstruasjonen som kommer og ikke at man er gravid. Det er klart at har man et sterkt ønske om å bli gravid og hele tiden tror man er det, så tenker jeg at det er naturlig at man leter etter tegn. Prøver du å bli gravid , og lurer på om noe er på gang? Tristhet, depresjon og humørsvingninger. Noen blir lettere irritable og føler seg mer engstelig, får panikkanfall og glemmer lettere.


Vanligvis kan legen stadfeste at det er overgangsalder du gjennomgår ut fra symptomer og alder. Men så snart du blir gravid , uansett om det var planlagt eller ikke, kan følelsene dine være noe helt annet enn det du ventet deg. Kvinner som har forventet å bli litt redde, kan vise deg å være meget tilfredse, mens de som trodde de var helt klare, kan plutselig føle seg veldig usikre. LES OGSÅ: Terminkalkulator - slik regner legen ut din fødselstermin Andre, mindre vanlige tegn på tidlig graviditet inkluderer.


Gravid uke for uke. Store mengder av hormoner i kroppen tidlig i svangerskapet kan gjøre en uvanlig emosjonell og gjøre at man gråter lettere enn vanlig. Rask og trygg leveranse.


Derudover kan man sige, at graviditet er en slags livskrise.

For de fleste er det heldigvis en positiv krise. Disse svingningene skyldes en kombinasjon av hormonforandringer og kroppslige endringer. Trøtthet, søvnmangel og andre plager kan forsterke dette. Det går an å være gravid selv om man har mensen, men det er sjeldent. Kend dine ­hormoner.


HCG er det første hormon, du møder i graviditeten – nemlig på en graviditetstest. Det er HCG, der viser, at du er gravid , og det er også det, der fortæller kroppen, at den skal producere mere østrogen og progesteron for at bevare slimhinden i ­livmoderen, så du kan holde på graviditeten. Nå er det ikke lenge igjen. Begynner du å bli utålmodig med tanke på alt som skal gjøres før den lille kommer? Innkjøpene begynner å haste og plutselig må det ryddes i skap, skuffer, kjeller og loft.


SMERTER: Mange av oss sliter med sterke menssmerter, men ved alvorlig PMS er dette bare en brøkdel av problemene. Tidlige tegn og symptomer på graviditet er uteblitt menstruasjon, kvalme og oppkast, ømme og forstørrede bryster, hyppigere vannlating og økt søvnbehov. Sv: Hun er gravid og så humørsyk at det går ut over forholdet Vel, dere kan være på vei inn i en tung periode med kvalme og humørsvingninger.


Jeg mener det er smart å være dønn ærlige med hverandre, ta en krangel eller to om det trengs, men tenk over hva dere har sagt og ikke vær langsinte! Det finnes ulike symptomer som kan antyde at du kanskje er gravid. Disse tidlige tegnene på graviditet varierer fra kvinne til kvinne, og fra graviditet til graviditet. Hvis du er gravid , merker du kanskje ett eller flere av disse symptomene.


Det er lite sannsynlig at du får alle på én gang. Jeg syns faktisk ikke jeg har hatt så store humørsvingninger i løpet av svangerskapet, men noen ganger så bare topper alt seg. Jeg ser en stor sammenheng med energinivået da, det er gjerne når jeg ikke har spist på lenge eller har styra for mye at hele verden plutselig ikke er med meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg