fredag 23. september 2016

Lavt kolesterol

Jeg har hørt mye om hvor farlig det er med for høyt kolesterol. Og mange som har vært hos legen får beskjed om de har forhøyt kolesterol. Men jeg lurer på en ting,hva med for lavt kolesterol ? Det finnes så lite info om dette.


Men det er absolutt en interessant fortolkning, sier Klausen.

Det er en studie fra en gruppe som før har gjort epokegjørende funn. Utgangspunktet for en metaanalyse som ble publisert i Jama Cardiology 1. Lavt totalkolesterol kan være et tegn på kreft, og menn med lavt kolesterol kan være mindre utsatt for å utvikle farlig prostatakreft, viser ny forskning. Jeg var på kontroll for en stund siden, og testet, da var nivået for lavt til at maskinen kunne måle det, så det stod bare LO i displayet.


Den gikkv isst ned til 1. At du har en kolesterol på ( S- kolesterol ) på eller 2. Fiber kan binde kolesterol i tarmen, og dermed senke kolesterolet i blodet. Spis derfor mye av grove kornprodukter, fullkorn, frukt, bær og grønnsaker, og belgvekster, som bønner, linser, kikerter og erter.

LDL- kolesterol (low-density lipoprotein) er den skadelige delen av kolesterolet. Havregryn inneholder for eksempel en type fiber som heter beta-glukaner, som fungerer nettopp ved å binde kolesterol i tarmen. Lavt kolesterol kan gi deg demens.


Forskerne har undersøkt 1. Når kolesterolet er bundet til molekylet LDL, omtales det ofte som det dårlige kolesterolet. LDL kan øke faren for hjerte- og karsykdommer. En diett høy i mettet fett og kolesterol fører til fettavleiringer å tette blodårene og hindrer flyten av blod til arteriene.


Balanserte måltider som tilbyr mat lavt kolesterol kan hindre noen av de mest vanlige helseproblemer plager amerikanerne, blant annet hjertesykdom, hjerteinfarkt, angina, hjerneslag, blodpropp og åreforkalkning. For lavt kolesterol ? Alle snakker om at det er viktig at man ikke har for høye kolesterolverdier, men kan det være farlig å ha for lave verdier? Allmennlege Jørgen Skavlan svarer. Har bestandig hatt lavt kolesterol , men har allikevel blitt satt på zestril ( kolesterolsenkende ) har smerter i sidemusklene i ryggen , og veldig sliten i ryggen. Et meget lavt LDL i blodet ville kanskje kunne føre til at organer og vev som vanligvis bruker kolesterol fra LDL til produksjon av viktige stoffer, får for lite av råmaterialet til å lage hormoner eller gallesyrer.


Men så synes ikke å være tilfelle. Får ikke disse organene kolesterol tilført, lager de det selv. Din risiko for hjerte- og karsykdom avhenger av flere ting enn kolesterolet.

I hvilken grad kolesterol er skadelig for deg, avhenger til en viss grad av kolesterolnivået, men først og fremst av totalrisikoen for demens og hjerte- og karsykdom. Selv om du har lavt kolesterol kan risikoen for å utvikle sykdom være høy, dersom du har høyt blodtrykk, diabetes, har en arvelig disposisjon, er fysisk inaktiv eller røyker. Det er en anden færge, der sejler fra blodkarrene tilbage til leveren med noget kolesterol. Det er forstadium for kjønnshormoner, kortisol, D-vitamin og gallesyre.


HDL- kolesterol (high density lipoprotein) er endnu en type af kolesterol , der findes i blodet. Det er eggeplommen som inneholder kolesterol. Kolesterol , kosthold og egg. Noen ganske få har imidlertid arvelig høyt kolesterol , en genfeil som gjør at leveren produserer for mye kolesterol , og da er nok utfordringen en helt annen.


Dette kan vi gjøre noe med. Sistnevnte gruppe behøver nok hjelp av kolesterolsenkende medisiner. I blodet har kolesterolet oppgaven med å pakke inn og frakte fettstoffer til alle kroppens celler.


Kroppen lager kolesterol selv og tilførsel gjennom maten er dermed ikke nødvendig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg