onsdag 21. september 2016

Foster uke 3

Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Om barnet: Stemmebånd! I begynnelsen av denne uken er fosteret ti uker gammelt, og mange regner dette tidspunktet som en milepæl.


De fleste spontanaborter skjer i løpet av de tolv første ukene av svangerskapet, og fra nå av er de mindre vanlige.

Ja, de 2- første ukene etter implantasjonen av blastocysten, forblir embryoet av mikroskopisk størrelse, men deretter vokser fosteret nærmest proporsjonalt i forhold til alderen: Ved uker er lengden ca. Også vekten øker jevnt, men langsomt utover i svangerskapet. Read in English: weeks pregnant: Symptoms of being pregnant. Egget og sædcellen har smeltet sammen til en klump av celler som deler seg med rekordfart, og nå bruker egget noen dager på å finne et passende sted i livmoren der det kan grave seg ned og ligge godt beskyttet. Dette er en spennende uke.


Kanskje er du gravi kanskje er du. Ved beregning av det omtrentlige fødselstidspunkt går man ut fra siste menstruasjons første dag og teller uker (cirka kalendermåneder) frem, slik at svangerskapets varighet blir cirka 2dager. Nå begynner man å kalle den lille spiren et foster.


Livmoren din er på størrelse med en liten grapefrukt.

Uke 11: Nå kan du glede deg over at kvalmen snart avtar for de fleste. Nå er de fleste organer anlagt. På størrelse med en lime. I løpet av de neste tre ukene vil fosteret fordoble sin lengde, og kjønnet vil bli synlig.


Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet. Hva vi kan se i uke – 11. Alle indre og ytre strukturer er ferdige og embryonalfasen avsluttes. Barnet er nå et foster og skal vokse og modnes frem mot fødsel. Venn deg til tanken – og til alt det medfører.


Selv om de fleste venter en god stund med å fortelle om graviditeten til andre, må nemlig du forholde deg til det allerede nå. Hvis du har vært kvalm, vil du kanskje oppleve at dette gradvis går over. Gravid uke til 12.


Omkring uke åpner øynene seg igjen og fosteret vil nå reagere på skarpt lys, plutselige bevegelser eller høye lyder på refleks ved å blunke. Fosteret griper om sine egne føtter. Den kan høres med stetoskop fra omkring 20. Regelmessig kontroll av fosterlyden gjøres også under fødselen for å følge med i fosterets tilstand. Tilsammen er det normalt å øke kroppsvekten med ca.


Magen blir også større fordi livmoren og fosteret vokser. Noen gravide opplever at navlen buler.

Den trygge siden om svangerskap fødsel gravid gravide uke til uke termin jordmor. Vi har en liten frøken på kg som har vist. Nå vandrer det gjennom egglederen ned til livmoren, hvor det er betydelig mer plass.


Uke Etter en vellykkede parring transporteres egget i egglederen, og celledeling begynner. Etter 8-dagar foster består av celler, også kalt morula stadiet, og på den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg