mandag 26. september 2016

Sykemelding under graviditet

Arbeidsgiveren må utbetale sykepenger i arbeidsgiverperioden som normalt og deretter kreve refusjon av NAV. Bruk søknadsskjemaet for unntak fra arbeidsgiverperioden på grunn av svangerskap. Graviditeten kan ha sine komplikasjoner, som økt blodtrykk, blødninger og svangerskapsforgift ning – komplikasjoner som kan true fosteret og føre til tidligfødsler.


Den gravide kan få bekkenløsning, som gjør enkelte typer arbeid umulig. Hun kan ha plager under graviditeten som kvalme, søvnproblemer og tretthet, smerter i korsryggen, vondt i legger eller føtter eller dovne hender og. Dette bør du vite om sykemelding i graviditeten Smerter i korsrygg og bekken er de vanligste årsakene til sykemelding hos gravide. Jeg lurer på hvor vanlig det egentlig er å gå noe sykemeldt under en graviditet. Selv har jeg vært sykemeldt uke til 1 og skal til legen i m. Skriver leger ut sykemelding til slitne gravide?


Jeg er nå uker på vei, og er fryktelig sliten og trøtt, i tillegg til kvalm. Jeg strever meg gjennom dagen og orker ingenting etter arbeid. Blir dette sett på som vanlige plager eller kan jeg be legen min om en sykemelding ? Noen med erfaringer?


I mange tilfeller er sykemelding fullt berettiget, men etter å ha lest litt her inn virker det som en del hopper på 1 sykemelding i stede for å prøve tilrettelegging og eventuelt gradert sykemelding. Kjenner jeg blir litt stuss over kommentarer om at det er slik en hellig tid og at man skal un. Kroniske smerter fr eller under graviditet , behandling for ufrivillig barnlshet, ung. Jeg skulle imponere i ny jobb under graviditeten og hrte ikke p kroppen. Sykemelding i graviditeten - Norsk Helseinformatikk 7. Typen min, og venninner mener jeg bør be om sykemelding.


Men de er naturligvis snille og vil at jeg skal ha det best mulig. Jeg vet mange er slitne både som småbarnsforeldre, og gravide, og trenger bare en faglig vurdering på hva som er mest fornuftig, alt i alt. Jeg holder nok ut i mange uker til, og trives godt på jobben. Legen fyller ut et skjema om sykemeldingen elektronisk, og sender til NAV.


Det du er nødt til å gjøre selv er å gi beskjed til arbeidsgiveren din at du er. Hei Jeg var til gynekolog i går for første gang etter 4stk SA. Har tatt blodprøver i dag. Gynekologen sa at ved neste graviditet så kjører vi på med sprøyter.


Veldig fornøyd etter den timen. Så lurer jeg på om noen føler at det å bli sykemeldt var v. Det kan være uheldig for deg å være lenge borte fra arbeidsplassen, både med tanke på oppgaver og lønnsforhøyelser. I min forrige graviditet jobbet jeg i butikk og var mye alene, der skjønte jeg tidlig at jeg ikke kom til å kunne jobbe tiden ut pga av arbeidsoppgavene og dem hadde ikke mulighet til å omplasere eller underlette arbeidet. Og jeg innser at ønsket mitt om å være mer hjemme og ta det rolig(som jeg har ignorert da jeg følte det var sutrehormoner som sto bak), faktisk var noe jeg skulle lyttet til. Synes ingen skal ha dårlig samvittighet for sykemelding under svangerskap.


Hei, jeg er gravid og har slitt med kvalme og oppkast en stun var 1 sykemeldt fram til midten av mai og nå er jeg. Arbeidstakere og selvstendig næringsdrivende har en rekke rettigheter i forbindelse med graviditet , fødsel, adopsjon og omsorg for små barn. Hvordan reglerne er for at blive sygemeldt under graviditeten kan du læse mere om her i vores artikel. Skal jeg sygemeldes?


Langt de fleste gravide oplever forskellige gener i løbet af graviditeten. Det kan være du oplever ubehag i begyndelsen af graviditeten , hvor morgenkvalme og opkastninger kan være et stort problem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg