mandag 5. september 2016

Tips mot diare

Medisinsk forskning har ikke klart å finne mye overbevisende hold for at en spesiell type mat er bedre enn annen mat ved en diarétilstand. Men det er ikke alltid like beleilig å få det. Her er det tips som kan være til hjelp mot diaré. En innsender har kommet med et tips som kan hjelpe mot problemet.


Akutt diaré går over av seg selv etter relativt kort tid. Diaré er en veldig vanlig lidelse.

Diare - hva kan årsaken være? Unngå denne maten ved diaré – Tykktarmens hovedfunksjon er å bryte ned karbohydrater og suge opp vann. Vi kan gjerne si at vi drikker med tykktarmen. Det er vår siste skanse mot diaré. Hvis tykktarmsfunksjonen svikter, får man diaré.


Den største faren ved diaré er væsketap og uttørring siden tarmen ikke klarer å suge opp vann og salter som kroppen trenger. Ved matforgiftning får man ofte magesmerter og oppkast i tillegg til diaré. Trenger du et godt tips mot diare ?

Da har du kommet på riktig sted. På denne siden har vi samlet flere gode kjerringråd mot diare. Tørkede blåbær – tips mot diare Blåbær er et flott eksempel på mat mot diare. Vi kan oppleve å bli bleke og at blodet forsvinner fra ansiktet fordi mekanismene som trigger kvalme og oppkast også fører til at blodårene i huden trekker seg sammen og at blodet ledes mot indre organer, forklarer Myklatun Krossness. Etter en runde med oppkast er det lurt å få i seg væske, men helst ikke alt for mye av gangen.


Ytterst få er så heldige at de klarer å styre unna alt som kan kalles magetrøbbel ved lengre reiser. Men med en porsjon folkevett og noen enkle forholdsregler bør du kunne holde de verste anfallene unna. Slik minimerer du risikoen, og dette gjør du hvis uhellet først er ute! Tips ved oppkast og diaré Hunder kan få oppkast og diaré dersom de får i seg fordervet mat, overspiser eller man bytter fôr for raskt. Hunder som kan ha spist noe giftig , svelget fremmedlegemer eller har dårlig allmenntilstand skal til veterinær.


Akutt diaré vil si at avføringen plutselig blir løsere og kommer hyppigere enn normalt. Ved diaré forsvinner mye væske raskt, og det er viktig å erstatte væsketapet for å forhindre uttørring (dehydrering). Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Til hverdags spiser jeg grovt brø magre merieriprodukter og en del frukt og grønt. Utfordrtingen min er imidlertid å ligge unna sjokolade og annet godteri om kvelden!


På forhånd tusen takk! Risvann – tips mot diare Risvann er et annet godt eksempel på mat mot diare.

Risvann binder magen, og er derfor et kjerringråd mot diare. Kok opp i ris med mye vann, og sil av vannet som blir til overs. Drikk to til tre kopper av risvannet daglig, og dette vil hjelpe mot plagene dine.


Magesmerter eller mageknip kan kureres ved hjelp av et veldig kjent krydder. Pepper er en urt som har blitt brukt som både krydder og medisin i lang tid. I antikken ble pepper blant annet brukt til medisin mot magesmerter. Vondt i magen kan ha mange årsaker og kan være symptomer på noe mer alvorlig. Derfor skal man ikke bruke dette rådet.


Her kommer noen tips til bedre magehelse. Les mer Mylan Healthcare Norge AS har eiendomsretten og opphavsretten til alt innhold på Mageguiden. Du kan lese, se, dele, skrive ut og laste ned materiell fra disse sidene, men bare til eget og ikke-kommersiell bruk. Akutt diare vil vanligvis gå over av seg selv før det blir aktuelt med legeundersøkelser eller behandling. Det viktigste unntaket er små barn med diare i mer enn 2-dager.


De vil ofte ha problemer med å få i seg nok drikke, og har mindre væskereserver å gå på, slik at det i enkelte tilfeller kan bli aktuelt med sykehusinnleggelse og ekstra væsketilførsel. På slike tidspunkter tar vi i mot alle råd med åpne armer, gode som dårlige. Men er det egentlig noe som virkelig hjelper? Vi har spurt en lege. Styr unna sukker ved diaré.


Dessverre finnes det ingen behandling mot magevirus, man må bare ta tiden til hjelp. Og heldigvis er det hele over innen én til tre dager. Hyllebær har også blitt brukt mot mageproblemer, inkludert løs mage. Med sitt høye innhold av lektiner tyder mye på at bæret kan bidra til balanse i magen.


Andre tips mot løs mage. Er du usikker på om dette kan være noe for deg er det lurt å forhøre seg med lege først. Det finnes legemidler utivklet spesifikt for diare og løs mage. Mange synes at våte, kalde omslag over pannen – eller rundt nakken – hjelper mot kvalme. Sug på biter av frossen sitrusfrukt.


Et tips mot kvalme er å fryse ned biter av sitron eller lime, for deretter å bruke dem som drops. Syrlig mat virker ofte bra mot kvalme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg